Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània
  de Socis i de SÚcies · de Col∑laboradors i de
A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z  
Col∑laboradores · la Junta · Semblances

 

 

 
 
    Aportacions:
2020   El resum de la conferŤncia Segregaciů social i espacial a la ciutat de Belfast.
2019   El resum de les conferŤncies Alexander von Humboldt, entre-mundos, entre-ťpocas" i Pierre Deffontaines: personalitat i fons documental.
2018   "Olesa de Montserrat i els seus paisatges desconeguts", efectuat amb Jordi Ramoneda i Joan Soler GironŤs, publicat a Treballs de la SCdG, 85.
    "De la sortida al Baix Ter i visita a la Fundaciů Mascort, resum de la sortida díestudi de la SCG", publicat a Treballs de la SCdG, 86.
    El resum de l'acte de de record de Carme Massana.
    El resum de l'acte de recordatori del cinquantenari del 1er volum de la Geografia de Catalunya en relaciů amb el relleu.
    Les notŪcies dels llibres Líagricultura social a Catalunya, Turismo de interior en EspaŮa i 1939 : els nķvols confiscats.
    El resum de les conferŤncies Ciutadania i drets en una nova era. Barcelona, MetrÚpolis, Catalunya, Una aproximaciů a la base de dades d'espais abandonats i degradats a Catalunya i Ansietats i imaginacions cartogrŗfiques urbanes: el mapa com a eina crŪtica.
    La notŪcia de la sortida al Baix Ter i visita a la Fundaciů Privada Mascort.
    Les notŪcies de les presentacions dels llibres Conflicte entre el paisatge i l'energia eÚlica. El cas de les comarques meridionals de Catalunya i Mallorca. El sud i sud-est.
    N'hi ha mťs...
 
  Pau Alegre i Nadal
@  
  Soci numerari  ·  Vocal de la Junta (1995/03)  ·  Editor de l'Obrador Obert (1999/ )
 
  Citat a les semblances de: Joan Soler · Jaume Busquť · Joan Rebagliato · Joan Vilagrasa  
 
 
                            
 
Li hem ressenyat:  
÷  Menorca. Materials per a fer-ne el mapa (Barcelona : Aula Fundaciů Privada, 1998) realitzat amb Pilar Benejam.  
÷  TecnologŪa geogrŠfica para el siglo XXI. Cerdanyola del VallŤs: Universitat AutÚnoma de Barcelona, 1998.  
÷  "EvidŤncies i beslluns de brega en els sumaris judicials manresans (1808-1814)", secciů del llibre De la revolta a la destrucciů: Manresa i la Catalunya central a la Guerra del FrancŤs, (Manresa: Centre d'Estudis del Bages - Ajuntament de Manresa, 2009) editat a cura de M. G. RubŪ.  
÷  "SemblanÁa biogrŗfica de Josep M. Prat", secciů introductÚria del llibre Lo Nou Testament. Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2008.  
÷  L'ediciů i les traduccions del llibre El mapa com a llenguatge geogrŗfic (Barcelona - Madrid: IEC - IGN, 2010).  
÷  Les seccions del llibre La cartografia al servei de les autonomies (Barcelona: Sirocco, 1980): "Cartografia, estri de la ciŤncia regional", efectuada amb Xavier Munuera i Joan R. Ribera, i "Líescala 1:10.000, una escala crŪtica per a la planificaciů comarcal de Catalunya", efectuada amb Ricard Piť i Ninot i Joan R. Ribera.  
÷  "El mapa com a mirall de la biografia individual i de la histÚria col∑lectiva. Estudi introductori del mapa CataluŮa con las nuevas divisiones, d'A.H. Dufour (1837)", secciů del llibre 10 mapes de Catalunya (1606-1906) (Barcelona: Rafael Dalmau - ICC, 2011) editat a cura de Carme Montaner.  
÷  Geografia general i regional (Barcelona: Societat Catalana de Geografia, 2012) de P. Vidal de La Blache; va tenir cura de l'ediciů i la traducciů.  
÷  Una aplicaciů del programa M.A.P. a Catalunya (Barcelona - Cerdanyola del VallŤs: Direcciů General de Planificaciů i Acciů Territorial, Generalitat de Catalunya - Universitat AutÚnoma de Barcelona, 1983).  
 
 
    Mťs aportacions:
2017   La ressenya del llibre Pierre Deffontaines, directeur de líInstitut FranÁais de Barcelone. Journal de guerre, 1939-1944 d'I. Lostanlen [ed.], publicada a Treballs de la SCdG, 83.
    La notŪcia de l'acte commemoratiu del 125Ť aniversari de les Bases de Manresa per la seva significaciů en el model territorial de Catalunya.
    La notŪcia dels llibres Mapes i control del territori a Barcelona. Vuit estudis i Onomŗstica del terme antic de Tamarit de Mar.
2016   Les ressenyes dels llibres Espacios pķblicos, gťnero y diversidad. GeografŪas para unas ciudades inclusivas de MD. Garcia Ramon, A. Ortiz i M. Prats [ed.], i Ordenar el territorio. La experiencia de Barcelona y CataluŮa d'O. Nel∑lo, publicades a Treballs de la SCdG, 82.
    Les ressenyes dels llibres Turismo de interior: renovarse o morir. Estrategias y productos en Catalunya, Galicia y Murcia, Pierre Deffontaines. Journal de guerre, 1939-1944, Deu anys d'Anuari Territorial de Catalunya, Horacio Capel, geůgrafo, Bon cop de mŗ? Můn casteller, immigraciů estrangera i integraciů a Catalunya, La ciudad en movimiento. Crisis social y respuesta ciudadana, El mapa com a eina de govern: centenari de la creaciů dels serveis geogrŗfic i geolÚgic de Catalunya (1914-2014), La Mancomunitat de Catalunya a les terres de Girona, Girona en Ťpoca contemporŗnia. Les capitalitats de la ciutat (1800-1939), L’aigua: patrimoni d’Olesa de Montserrat, Caminant per Vacarisses i Espacios globales y lugares průximos. Setenta conceptos para entender la organizaciůn territorial del capitalismo global.
2015   La ressenya del llibre Itineraris. Excursions a la recerca de la paraula viva de J. Coromines, publicada a Treballs de la SCdG, 79.
    Les ressenyes dels llibres Mapas y cartůgrafos en la Guerra Civil espaŮola (1936-1939) de F. Nadal i L. Urteaga, i Els paisatges de líAlt Camp de S. Saladiť i R. Lůpez, publicades a Treballs de la SCdG, 80.
    La semblanÁa de Germŗ Kreye.
    Les ressenyes dels llibres Descripciů particular de líilla de Mallorca e viles, Itineraris, Estudis sobre la cartografia de Barcelona, del segle XVIII al XXI: els mapes díuna ciutat en expansiů, Mapas y cartůgrafos en la Guerra Civil espaŮola (1936-1939), La casa rural a Catalunya. Cases aÔllades i cases de poble, NomenclŠtor que comprende las poblaciones... de EspaŮa (1860), Ordenar el territorio, Espacios pķblicos, gťnero y diversidad, Les Terres de líEbre: catŗleg de paisatge, Els paisatges de líAlt Camp i El Parc Natural del Montseny.
    El resum de la conferŤncia Energies renovables i desenvolupament territorial a Mauritŗnia: oportunitats, reptes i impactes.
    La notŪcia del llibre d'homenatge a Horacio Capel SŠez.
2014   Les ressenyes dels llibres Los rŪos de la zona Šrida peruana, Costums sobre termenals, camins i aigŁes, Gťographie díune Espagne en mutation, EspaŮa en la Uniůn Europea. Un cuarto de siglo de mutaciones territoriales, Francesco Indovina. Del anŠlisis del territorio al gobierno de la ciudad, Reptes en la cartografia del paisatge. Dinŗmiques territorials i valors intangibles, Nous comportaments residencials a les llars catalanes, Diccionari terminolÚgic de cartografia, El viaje en la geografia moderna, L'electrificaciů de Barcelona, 1881-1935, Province e territorio i Geographies of tourism. European Research Perspectives.
    La notŪcia de l'acte d'homenatge a Rafael Patxot, celebrat a l'IEC.
    El resum de la conferŤncia Cronologia de líInstitut Cartogrŗfic de Catalunya: líambiciů de la mesura (1982 Ė 2014).
    La notŪcia de l'acte commemoratiu del cinquantenari de l'ediciů del primer volum de la Geografia de Catalunya AEDOS.
2013   "Enric Lluch, professor de geografia i editor", publicat a Treballs de la SCdG, 76.
    Les ressenyes dels llibres Women of the European Union, Atles topogrŗfic-histÚric de Catalunya 1:50.000, Cartografia de Cardona, El pensament econÚmic a Catalunya, 1760-1840, Tarragona. La ciutat actual. Geografia i urbanisme, ToponŪmia del GironŤs, Jeroni Munyůs i la frontera valenciana amb Castella (1565-1566), Olesa de Montserrat i entorns. Guia excursionista, Patrimoni natural de Catalunya, El CEC. De la Repķblica al franquisme i Atles de Barcelona.
    La notŪcia de l'acte Aportacions d'Ernest Lluch a la recerca en economia, celebrat a l'IEC.
    El resum de les conferŤncies Elements de lingŁŪstica romŗnica convenients per a geÚgrafs catalans i Paul Vidal de La Blache i la modernitat.
2012   La ressenya del llibre Barcelona: la Ciutat Vella i el Poblenou. Assaig de geologia urbana, publicada a Treballs de la SCdG, 73.
    "CrÚnica del col∑loqui internacional ďLes transformacions territorials a banda i banda dels Pirineus. Formes, lÚgiques i reptesĒ. Barcelona, 19 i 20 díabril del 2010", publicat a Treballs de la SCdG, 74.
    Les ressenyes dels llibres La cartografia al servei de les autonomies, La invenciůn de las provincias, SeduÔt per valls i cims i Agrimensors i plŗnols parcel∑laris a les Illes Balears (1857-1862).
    Els resums de les conferŤncies La transformaciů histÚrica del paisatge entre l'economia i ecologia: Podem posar a prova la hipÚtesi de Margalef? i Els mapamundis en catalŗ de la baixa edat mitjana.
    La notŪcia de l'acte d'homenatge a Josep de C. Serra i Rŗfols a l'IEC.
    La classificaciů i valoraciů de fotografies del Fons Pau Vila de la Cartoteca de Catalunya.
    La semblanÁa de FranÁois Doumenge i Enric Lluch.
2011   Els resums de les conferŤncies Els conflictes territorials del sistema elŤctric a Catalunya i Jacques Bertin et la rťflexion thťorique en cartographie. Mythologie et mystŤres de la semiologie graphique.
    La notŪcia de l'acte d'homenatge a Josep M. de Casacuberta a l'IEC.
    Els resums de les sessions primera, tercera i quarta del curset Manifestacions del Canvi Global a Catalunya [10 i 31 de marÁ, i 2 d'abril].
    Les ressenyes dels llibres L'ordenaciů territorial a les Balears (segles XIX-XX), Eines i instruments per a les polŪtiques de paisatge i Onomŗstica del terme municipal de Pratdip.
2010   Va participar en la taula rodona i debat sobre "L'ensenyament de la cartografia en els estudis de geografia a Catalunya." [Girona, 9 de novembre, ressenya].
    La ressenya del llibre Historia del deslinde de la frontera hispano-francesa. Del tratado de los Pirineos (1659) a los tratados de Bayona (1856-1868), publicada a Treballs de la SCdG, 70.
    El resum de les Jornades d'histÚria de la cartografia de Barcelona a l'Arxiu HistÚric de la Ciutat.
    Els resums de les conferŤncies El paisatge en Joan Maragall, Les dessins de terrain dans la gťographie de lí…cole franÁaise (Paul Vidal de La Blache et Pierre Deffontaines), Vers una nova organitzaciů territorial de Catalunya. Les lleis de vegueries i de líŗrea metropolitana de Barcelona i Gran obra hidrŗulica i territori a les conques de la Muga i del Fluviŗ: dels projectes a les realitzacions (1850-1980).
    Les notŪcies de l'acte de presentaciů de l'Atles del Turisme de Catalunya i de la visita a l'exposiciů Cerdŗ i Barcelona. La primera metrÚpoli, 1853-1897..
    Col∑loqui Internacional : Les transformacions territorials a banda i banda dels Pirineus. Formes, lÚgiques i reptes. Va redactar la ressenya de la sessiů inaugural [19 d'abril, resum].
    El resum de l'acte de recordanÁa de Jaume Vicens Vives a la UB i el d'homenatge de Jordi Mir i Parache a l'IEC.
    Les ressenyes dels llibres La vall de Fuirosos. El Montnegre profund, Atles de la nova ruralitat, Guia per a la redacciů d'una memÚria social, Atles del turisme de Catalunya, Xarxes de ciutats a Catalunya, El Pla General d'obres pķbliques de 1935, Historia del deslinde de la frontera hispano-francesa, Atles Comarcal de Catalunya: Girona, La BatllÚria i la Tordera, Universitat Catalana díEstiu (1969-1972), Els paisatges de l'aigua: l'Alt Pirineu i Aran, El senyor mestre, Barcelona: la Ciutat Vella i el Poblenou. Assaig de geologia urbana, La Mussara, un vell afecte., La construcciů territorial de Mallorca, L'estany d'Ivars i Vila-sana, HistÚria de la CiŤncia a les Illes Balears. I. LíEdat Mitjana, HistÚria de la CiŤncia a les Illes Balears. II. El Renaixement, HistÚria de la CiŤncia a les Illes Balears. III. La Il∑lustraciů, La cuestiůn del centro. El centro de la cuestiůn i Vilanova de l'Aguda. 15 caminades pels seus paisatges i la seva histÚria.
2009   La nota sobre Geografia portuŗria : material docent a la XarXA.
    Els textos de suport del Segon Congrťs Catalŗ de Geografia: un repŗs definidor.
    Les ressenyes dels llibres Els mapes en la Guerra Civil espanyola, Invitaciů a l'Alguer actual, El naixement del metre, Estudi territorial: eines i criteris, Cervera i la Segarra al segle XVIII, LíEmpordŗ de Josep Pla, La cartografia antigua de Catalunya y sus artŪfices, Medi, territori i histÚria, Pals, El patrimoni socioambiental del Campus de l'AutÚnoma, Los mapas de vegetaciůn de CataluŮa, Vegetaciů de Sant LlorenÁ del Munt 1:25.000, Llegendes del Montseny, Introducciů de la fauna d'Andorra, 700 anys de cartografia a les Illes Balears, Cartografia histÚrica dels PaÔsos Catalans, [Carto]graphia. Testimoni visual de les terres de Lleida, La vall de Ribes a peu de poble en poble i Josep Danťs i Torras.
    La notŪcia dels actes de presentaciů dels llibres Josep Danťs i Torras. Noucentisme i regionalisme arquitectÚnics, Cartografia histÚrica dels PaÔsos Catalans i de Territori. Observatori de projectes i debats territorials de Catalunya.
    El resum de la conferŤncia El estudio del desierto: la cartografŪa del SŠhara Occidental.
2008   Segon Congrťs Catalŗ de Geografia. Va formar part del Consell CientŪfic.
    Segůn Congrťs Catalŗ de Geografia. Els resums De l'acte inaugural, Cartografia, paisatge i territori, Cartografia, cultura i societat, De la benvinguda a l'ICC, HistÚria de la cartografia, Cartografia i innovaciů, El marc institucional de la producciů, Cartografia persuasiva a Internet i De l'acte de clausura.
    El resum de la conferŤncia Els sistemes socioecolÚgics de la Conca de la Tordera.
    La ressenya de l'acte de presentaciů del documental La mirada d'un geÚgraf, la de GonÁal de Reparaz.
    Segůn Congrťs Catalŗ de Geografia. Les traduccions dels textos QŁestions posades a la cerca de mapes, El color en els mapes temŗtics, El renovat Mittelschulatlas suŪs, Cartografia temŗtica i recerca, Nova et Aucta Orbis Terrae Descriptio, Els mapistes sůn humans, Geografia i cartografia, abans i ara, Els mapes de Portugal i Espanya, El mapa d'isotermes de Humboldt, El mapa d'usos del sÚl britŗnic, El cartograma estadŪstic rectangular, QuŤ en fem dels mapes?, Cartografia, geografia i polŪtica, Mapes, saber i poder, La histÚria natural dels atles, QuŤ se n'ha fet de la geocartografia?, El mapa i la histÚria de la cartografia, Dels conservadors i col∑leccionistes i Sobre la natura dels mapes.
    Les notes sobre Centenari LluŪs Solť i SabarŪs : acte de recordanÁa, La secciů de Geografia del CEC fa cent anys, Horacio Capel : Prix International Vautrin Lud 2008, Va de globus, Anuari Territorial de Catalunya 2007 : presentat i A voltes amb la urbanalitzaciů i la globalitzaciů.
    Les ressenyes dels llibres Vilada i la seva rodalia, El MŤdol, La lluita per l'aigua a Catalunya, Atles de la diversitat, ToponŪmia, paisatge i cultura, El setge de Cardona de 1711, Paisatge, territori i societat a les terres de parla catalana, Aportacions catalanes en el camp de la urbanŪstica, Els sistemes socioecolÚgics de la conca de la Tordera, I foren els PaÔsos Catalans..., Una altra visiů del VallŤs, La geografŪa de la vid y el vino en CataluŮa, Fer paŪs, conŤixer můn, Arbres i arbredes singulars del Montseny i Vilardell i Sant MartŪ de Montnegre.
2007   La semblanÁa de Jaume Codina i Vilŗ.
    La traducciů d'Una especulaciů capadociana.
    Segůn Congrťs Catalŗ de Geografia. Les traduccions dels textos El llenguatge dels geÚgrafs, L'estudi de la histÚria de la cartografia, Veure o llegir, El mapa internacional del můn a 1:1 000 000 i La histÚria de la cartografia : una ullada.
    Les notes sobre Yazilikaia en el record, La Cartoteca del CEC agafa embranzida, L'Atlas de Le Monde Diplomatique : els enllaÁos i la presentaciů de l'Anuari Territorial de Catalunya 2006 amb web.
    Les ressenyes dels llibres TecnologŪa geogrŠfica para el siglo XXI, Barcelona y S„o Paulo cara a cara, Migracions, activitat econÚmica i poblament a Espanya, Migraciů i histÚria personal, El paisaje y la gestiůn del territorio, El planeta, nuestro cuerpo, El protectorado de EspaŮa en Marruecos, Vigilia colonial, L'extensiů i consolidaciů del fet metropolitŗ, Processats milvuitcentistes, Joan OrpŪ. L'home de la Nova Catalunya, La crisi agrŗria de 1879-1900: la fil∑loxera a Catalunya, Aportacions en homenatge al geÚgraf Salvador Llobet, GeologŪa de los alrededores de Barcelona, GeografŪa general de EspaŮa, Pau Vila i DinarŤs. SemblanÁa biogrŗfica, Masies que cal conŤixer i La vall d'Olzinelles.
2006   Les semblances d'Artur Bladť i Desumvila, Ignasi M. Colomer i Preses, Jaume Marcet i Riba, ņngel Morell i Pujals i Maximino San Miguel de la CŠmara.
    Els resums de les conferŤncies Universitat i territori a Espanya : reptes i atzucacs, De la presentaciů de la Llei d'Informaciů Geogrŗfica, El canal Segarra-Garrigues i la cultura de l'aigua, Sobre els usos i abusos de la cartografia i Sistema urbŗ i constel∑lacions empresarials a Europa.
    La ressenya de l'acte de presentaciů del llibre El territori dels geÚmetres.
    Les ressenyes dels llibres Anuari territorial de Catalunya T 2004, Sustainable Tourism? European experiences, Policies and Strategies in Marginal Regions, Causalitť et gťographie, Menorca. Materials per fer-ne el mapa, Collsacabra. Guia d'excursions, Cartografia Peninsular (Segles VIII-XIX), Bisbes, Il∑lustraciů i Jansenisme a Catalunya, Esglťsia, territori i sociabilitat, La unificaciů municipal del Pla de Barcelona, Catŗleg del Fons Cartogrŗfic de l'IMH, Diari de la natura, Barris antics de Catalunya, Estudios sobre historia del paisaje espaŮol, El temps i el clima, El territori dels geÚmetres, Representaciones culturales del paisaje, Pla director urbanŪstic del sistema costaner, La Catalunya venÁuda del segle XVIII i Gallecs. Mťs de trenta anys...
2005   Les semblances d'Antoni Bergůs i Massů, Josep M. de Casacuberta i Roger, Bartomeu Darder i Pericŗs, Salvador Llobet i Reverter i Joan Roura-Parella.
    Els resums de les conferŤncies La poblaciů a Catalunya : les perspectives, Aproximacions transversals sobre el canvi climŗtic i Canvis recents en la vinya i el vi a SicŪlia.
    Les traduccions en les planes d'Una lliÁů de Jean Brunhes sobre SŪria, Centenaris nonats : Friedrich Ratzel present, Elisťe Reclus i Paroles d'un Rťvoltť i The History of Cartography : nova direcciů.
    La crÚnica del viatge Per la volta del Creixent FŤrtil.
    La notŪcia De l'acte d'homenatge a ņngels Torrents.
    Les ressenyes dels llibres Mapa Geomorfolůgico de Sierra Nevada, El paisatge de Catalunya, Les colÚnies del Llobregat, La toponŪmia del Baix Camp, La Universitat i la Ciutat, Geografia dels PPCC 5: el turisme,..., Geografia dels PPCC 6: la indķstria i l'agricultura, Societat, polŪtica i cultura a Catalunya, 1830-1880, Atles Comercial de Barcelona, AquŪ no! Els conflictes..., Anuari Territorial de Catalunya, 2003 i "La Catalana". HistÚria de la lŪnia....
2004   La semblanÁa de Josep Iglťsies i Fort.
    Els resums de les conferŤncies De la permeabilitat dels Pirineus, EndreÁar el territori per combatre els incendis i De la natura, la histÚria i les fronteres de Mallorca.
    La crÚnica del viatge D'Atenes a TessalÚnica : anada i tornada.
    Les notes sobre Francesc Nadal a The History of Cartography, Els geÚgrafs en la historiografia catalana, La biblioteca Josep M. DomŤnech, a Terrassa i L'homenatge de Barcelona a Pierre Vilar.
    Les ressenyes dels llibres Els nacionalismes i el territori, El territori Metropolitŗ de Barcelona 2003, Atles transpirinenc de transports, La fira de Santa Llķcia de NavŤs, Valutazioni di impatto ambientale..., La Uniů Europea, HistÚria de la Divisiů Comarcal, Canvi industrial i... al Bages i al Berguedŗ 1975-1998, Nature and Culture in the Andes, Power and Gender..., Olympic Villages. Hundred Years..., L'alternativa catalana, Els inicis del pensament conservacionista, Expansiů urbana i planejament a Barcelona, Geografia dels PPCC 3: la poblaciů, Geografia dels PPCC 4: les ciutats, La Barcelona literŗria, Capital social i treball de les dones, Transport i ciutat, HistÚria del mapa municipal de Catalunya, Barcellona. Un nuovo ordine territoriale, Pau Vila. L'esperit de la terra, Espais pķblics. Mirades multidisciplinŗries, Sant Cugat del VallŤs. Paisatge i patrimoni i El trŗfic amb el fred al Camp de Tarragona.
2003   "A tomb dels 400 anys del primer mapa imprŤs del territori de Catalunya: tres publicacions recents sobre histÚria de la cartografia", publicat a Treballs de la SCdG, 55.
    Els resums de les conferŤncies La biodiversitat a la vall de Fuirosos, Borgonya v Bordeus. Bordeus v Borgonya, Dakar, el creixement d'una metrÚpoli fragmentada, La geografia histÚrica de la vitivinicultura andina i Catalunya avui : del col∑lapse infraestrutural.
    Les ressenyes dels cursets Ciutat i Territori: de les geografies cerdanianes i La forÁa del mapa: imatge, sŗtira i disbarat.
    La ressenya de l'acte de presentaciů de l'Atles de les viles, ciutats i territoris de Lleida.
    La nota sobre el llibre La construcciů territorial de Mallorca i del reviscolament de la Comissiů Roca a Manresa, El territori Metropolitŗ de Barcelona : dades 2003, Gent jove, pa tou : Nous Territoris i Rebut de la Sociedad GeogrŠfica EspaŮola.
    Les ressenyes dels llibres Cŗtars i catarisme a Catalunya, El canvi ambiental i l'excursionisme, La idea de ciutat a Lleida (segles XVIII-XX), Atles de Catalunya, Atles de la PenŪnsula IbŤrica, Cartografia mallorquina, Apunts sobre economia i cultura, La percepciů de la ciutat, Canvis socioambientals a l'Alt Empordŗ, L'Alt PenedŤs: una comarca..., L'Albi i els seus noms, Les idees i els dies, On anem? Trenta indrets de Catalunya..., Une gťographie traversiŤre, Trenta anys a les aules, Llegendes de la natura. Itineraris..., FamŪlia i treball, El Montseny. Cinquanta anys díevoluciů..., Les famŪlies santboianes (segles XIV-XIX), La vida i la mort al Delta del Llobregat, Geografia dels PPCC 1 : el clima i el relleu, Geografia dels PPCC 2 : els rius i la vegetaciů, Guia per a conŤixer els arbres, Cartografia de la ProvŪncia de Barcelona, Boscos de Catalunya. HistÚria i..., El delta del Llobregat. Terres d'oblit, Les formes de creixement urbŗ i 50 anys de Fira Sant Isidre.
2002   "Acte de presentaciů del llibre Transformacions territorials a Catalunya (segles XIX i XX), publicat a Treballs de la SCdG, 53-54.
    Els resums de les conferŤncies Deutsche Heereskarte von Spanien (1940-1944), La institucionalitzaciů del japonŤs modern, RecordanÁa de LluŪs Casassas, Resposta dels sÚls a l'abandonament de la muntanya i Lleida: dinŗmiques urbanes i espais comercials.
    La ressenya del curset Interrogants sobre l'ņfrica.
    La nota sobre el llibre Des de la frontera : castells medievals a la Marca.
    Les ressenyes dels llibres Procťs de transformaciů agrŗria..., La cartografia catalana, La prŠctica de la geografŪa en..., Cartografia de Catalunya, Una geografŪa humana renovada, L'Albufera de ValŤncia, La formaciů dels desequilibris territorials..., El estado y el control de plagas agrŪcolas, Atles ... Lleida, Medi ambient: una crisi civilitzadora, Introducciů a la recerca en toponŪmia, Olot. El medi geogrŗfic, El sistema catalŗ de reproducciů, A l'entorn de la frontera, Cap a la reforma ambiental urbana, Diferenciaciů i reestructuraciů de l'espai turŪstic, Sant LlorenÁ de Munt i l'Obac, Viatge a la frontera de Ponent, Rafael Puig i Valls, 1845-1920. Precursor..., Geografia General, El nuevo papel de las mujeres..., GeografŪa rural, Ordenaciůn y planificaciůn territorial, Perfil socioeconÚmic dels municipis catalans, Cabacťs, un poble al peu del Montsant, GeografŪa polŪtica i Les aigŁes d'Andorra.
2001   "Sobre 'Les bases d'une cartographie industrielle de l'Europe au siŤcle XIX'", publicat a Treballs de la SCdG, 51.
    "De l'acte de presentaciů del llibre de Ma Carme Montaner: "Mapes i cartÚgrafs a la Catalunya contemporŗnia (1833-1941)", publicat a Treballs de la SCdG, 51.
    Els resums de les conferŤncies Els tombants de la histÚria urbana d'Atenes i Reptes actuals de la recerca i de la gestiů fluvial.
    Les ressenyes dels llibres Mapes i cartÚgrafs a la Catalunya, Passejades pels boscos de Catalunya, GeografŪa, estadŪstica y catastro..., De la Vegueria a la ProvŪncia, Les colÚnies industrials, Transformacions territorials..., Reports...: geografia i demografia, La formaciů de les xarxes de transport de Catalunya, Els mapes del territori de..., Actes. V Congrťs d'HistÚria Local, L'excursionisme cientŪfic, Las series del mapa topogrŠfico de EspaŮa, L'enginyer Domingo Cardenal, La comarca del LluÁanŤs, Els tramvies de Barcelona. HistÚria i... i Atles cartogrŗfic de les Valls d'Andorra: 1692-1976.
2000   Va participar en la presentaciů del llibre Mapes i cartÚgrafs a la Catalunya contemporŗnia (1833-1941) de Ma. Carme Montaner. [ 9 de novembre]. Va ser publicada a Treballs de la SCdG, 51.
    "PÚrtic", publicat a Treballs de la SCdG, 49.
1997   "Secrets i silencis: Brian Harley i la cartografia", publicat a Treballs de la SCdG, 45.
1995   "L'evoluciů de la cartografia de base de Catalunya al segle XX", publicat a Treballs de la SCdG, 39.
    "PÚrtic", publicat a Treballs de la SCdG, 40.
1994   Va intervenir en el seminari L'evoluciů de la cartografia a Catalunya al segle XX sobre el tema: "La documentaciů geogrŗfica de Catalunya al segle XX". El resum del seminari va ser publicat a Treballs de la SCdG, 39. La resta de les sessions del seminari varen anar a cŗrrec de Xavier Baulies, Josep Ma. Camarasa i Castillo, LluŪs GelpŪ, Jaume Massů i Cartagena i Ma. Carme Montaner i Garcia.
1991   Primer Congrťs Catalŗ de Geografia: PonŤncies. Va dissertar sobre el tema: "Les bases de dades i la cartografia." [15 de marÁ]. Publicada a les Actes del Congrťs.
1986   "Recursos i reserves minerals: el cas de Catalunya, 1909-1960", publicat a Treballs de la SCdG, 7- 8.
1985   "L'estructura de relleu de Catalunya abans i desprťs del Dr. LluŪs Solť i SabarŪs", publicat a Treballs de la SCdG, 4.
1973   Sortida d'estudi a Manresa [24 de novembre]. Va intervenir sobre el tema: "Plŗnols i projectes de Manresa al segle XX".
    CapÁal de les aportacions...
 
   
  Citat a les ressenyes de:
  ÷  Montaner; Nadal; Urteaga (2011): Cartografia i agrimensura a Catalunya i Balears al segle XIX  
  ÷  BurgueŮo (2008): El mapa com a llenguatge geogrŗfic  
  ÷  Tarroja; CastaŮer; Mercadť (2008): : Anuari Territorial 2007  
  ÷  CastaŮer; Mercadť (2010): : Anuari Territorial 2009  
 
 
  Triat i garbellat a les planes:
  De Sant Salvador de la Vedella a Sant Jordi de Cercs  
  Assemblea general 2017 : paraules del president  
  Assemblea general 2016 : paraules del president  
  De l'acte d'homenatge a VicenÁ Biete a l'IEC  
  Assemblees generals 2015 : paraules del president  
  Anuari territorial de Catalunya : sobre el decenni  
  Assemblea general 2014 : paraules del president  
  Les iniciatives estroncades i les voluntats que perduraren  
  Junta general 2013 : paraules del president  
  1.000 TiG's 1.000  
  De Sant Salvador de Bianya a Sant Pau de Segķries...  
  Assemblea General Ordinŗria 2011 : temes de portada  
  De quan mestre Vila coneguť el patrů Blanchard i...  
  Sobre els dibuixos geogrŗfics de l'escola francesa  
  A la descoberta de la serra de Cardů  
  Infŗncies diverses i context internacional  
  IIcCG : De l'acte inaugural  
  De la presentaciů de Vigilia colonial  
  Mťs edicions facsŪmils de mapes antics de Catalunya  
  De la mar Negra a la mar Blanca  
  Per la volta del Creixent FŤrtil : unes impressions  
  D'Atenes a TessalÚnica : anada i tornada  
  l'ŗmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
31 de gener de 2020
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrťs.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat