Activitats del curs actual   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània
 

 

20
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
09
08
07
06
05
04
03
02
01
00
99
98
97
96
95
94
93
92
91
90
89
88
87
86
85
84
83
82
81
80
79
78
77
76
75
74
73
72
71
70
69
68
67
66
65
64
63
62
61
60
59
58
57
56
55
54
53
52
51
50
49
48
47
46/39
38
37
36
35
Activitats de l'any 2018           
 
 
 
 
 
 
 
 
Junta de govern

Josep OLIVERAS i SAMITIER, president
Jes˙s BURGUEĐO i RIVERO, vice-president
Rafael GIM╔NEZ-CAPDEVILA, secretari
Albert P╚LACHS i MAĐOSA, tresorer
MariÓngels TR╚MOLS GIRONELL, vocal
Anna ORTIZ i GUITART, vocal
Joaquim FARGUELL P╔REZ, vocal
N˙ria BENACH i ROVIRA, vocal
David PAVËN GAMERO, vocal
Jordi ROYO CLIMENT, vocal
Meritxell GISBERT TRAVERIA, vocal
Jordi RAMONEDA CIVIL vocal
Oriol NELĚLO COLOM, delegat de l'IEC.

 

L'Assemblea General OrdinÓria del curs 2017-18, celebrada el 12 de juny, va proclamar el soci Jaume FONT i GAROLERA per a ocupar la vocalia fins aleshores exercida per N˙ria BENACH i ROVIRA.

 
ConferŔncies
"Record dels 50 anys de la publicaciˇ del primer volum de la Geografia de Catalunya de lĺeditorial AEDOS (1964-1974)" (VI) sobre l'estructura del relleu i la geomorfologia, amb intervencions de David SERRAT, Xavier BERASTEGUI i Marc OLIVA [11 de gener, resum].
Josep Maria MONFERRER i Jordi ROYO: "Els barris del Bes˛s i la Mina" [Sant AdriÓ del Bes˛s i Barcelona, 21 de gener, resum].
Juan M. GARCIA FERRER: "Algunes visions de la ciutat al cinema" [15 de febrer, resum].
Acte en record de Carme Massana : "La geografia crÝtica i lĺeconomia crÝtica a Catalunya". Coorganitzat amb la Societat Catalana d'Economia, amb intervencions d'Horacio CAPEL, Amador FERRER, Oriol NELĚLO, Antoni MONTSERRAT, Francesc ROCA i Josep OLIVERAS [12 de marš, resum]
Toni LËPEZ: "La pugna per viure a la ciutat: poblaciˇ, polaritzaciˇ i canvi urbÓ" [21 de marš, resum].
Taula rodona amb Montserrat OLLER, Salvador CALABUIG, ┴ngel MANZANO, Xavier GINER i David EXPËSITO, moderats per Jordi ROYO: "La Geografia a les aules: quin Ús el seu espai?" [12 d'abril, resum].
Juan Antonio MARCO: "Paisatge i canvi global al migjorn valenciÓ: des del cim de l'Aitana al litoral del cap Roig (Oriola)" [12 de juny].
Jordi BORJA: "Ciutadania i drets en una nova era: Barcelona, Metr˛polis, Catalunya" [3 d'octubre, resum].
N˙ria BENACH: "Karl Marx i la geografia", dins el cicle de conferŔncies commemoratives del Bicentenari de Marx, organitzat per la Secciˇ de Filosofia i CiŔncies Socials de lĺIEC, amb la colĚlaboraciˇ de les societats catalanes dĺEconomia, de Filosofia, de Geografia, de Comunicaciˇ i lĺAssociaciˇ Catalana de Sociologia. [15 d'octubre].
Marc VILA: "Una aproximaciˇ a la base de dades d'espais abandonats i degradats a Catalunya" [25 d'octubre, resum].
 
Cursets i seminaris
"Introducciˇ a LiDAR amb programari lliure de cartografia digital" ·  Impartit per Meritxell GISBERT i Joan-Cristian PADRË [Bellaterra (Cerdanyola del VallŔs) 17, 24 i 26 dĺabril].
 
"El Delta de la Tordera: una relaciˇ tensa entre la dinÓmica natural i la pressiˇ humana" ·  Impartit per Josep Ma. PANAREDA ·  ConferŔncia a la seu de lĺIEC i sortida al delta de la Tordera [3 i 5 de maig].
 
Presentacions de llibres i documents
Yi-Fu Tuan. El arte de la geografÝa (Icaria Editorial, 2018) amb Abel ALBET i Joan NOGU╔, curador del llibre [29 de maig].
Conflicte entre el paisatge i l'energia e˛lica. El cas de les comarques meridionals de Catalunya (PagŔs Editors, 2018) amb Maria HERRERO i Sergi SALADI╔, autor del llibre [6 de novembre, notÝcia].
La cartografÝa de la Colecciˇn Mascort. Escenas de la historia (Fundaciˇ Mascort, 2018) amb Carme MONTANER, Ramon MASCORT i InÚs PADROSA, autora del llibre [20 de novembre, notÝcia].
 
 
El desenvolupament local i el patrimoni natural i cultural a Catalunya
Jornada temÓtica matinal coorganitzada amb la Diputaciˇ de Barcelona [Manresa, 14 de marš].
Rosa SERRA: "Desenvolupament local i patrimoni" ·  Ignasi ALDOM└: "El patrimoni en els municipis rurals" ·  Jaume SALVAT: "Patrimoni enol˛gic i turisme" ·  Pere SALA: "El valor del patrimoni paisatgÝstic" ·  Joan CLOSA: "El patrimoni arquitect˛nic en el desenvolupament local" ·  Taula rodona: "Desenvolupament Local i Patrimoni" amb Ferran ESTRUCH, David SALDONI i BenjamÝ FORTUNY.
 
La situaciˇ de la geografÝa en altres Ómbits universitaris i noves experiencies en la formulaciˇ de plans de estudi
Jornada temÓtica coorganitzada amb l'Asociaciˇn de Geˇgrafos Espa˝oles [6 de juny, resum].
Montserrat PALLAR╚S: "Els estudis de Geografia als Estats Units" ·  Benito ZARAGOZ═: "Una experiŔncia concreta dĺ Estats Units" ·  Asunciˇn BLANCO: "El cas de Franša" ·  Taula participativa : "Noves experiŔncies en la formulaciˇ de plans de estudi" amb Antoni DUR└, Onofre RULLAN, Oscar SALADI╔, Ana CAMARASA, Mari Cruz PORCAL i RubÚn LOIS ·  Jes˙s GRANADOS: "La situaciˇ de la Geografia al Regne Unit" ·  Ernest RU═Z: "El cas dels Pa´sos Baixos" ·  MÝriam ZAAR: "La situaciˇ llatinoamericana: Brasil" ·  Alexis SANCHO: "La situaciˇ a └ustria i a lĺÓrea germÓnica".
 
Sortides d'Estudi
Olesa de Montserrat i els seus paisatges desconeguts [14 d'abril]
Organitzada i guiada per Joan SOLER GIRON╚S ·  Josep M. GIBERT i Miquel PICART: "El paisatge de l'oliverar Palomar" ·  Joan AR╔VALO i Jaume MORERA: "La Comunitat Minera Olesana" ·  Josep M. MORALES i Enric MONTOLIU: "La Festa dels Miquelets" ·  Pilar PUIMEDON i Miquel RIERA : "Actualitat i projectes territorials d'Olesa de Montserrat" [notÝcia]
 
Del BerguedÓ a la Cerdanya resseguint camins hist˛rics [16-17 de juny]
Organitzada i guiada per Jordi RAMONEDA [notÝcia].
 
Baix Ter [20 d'octubre]
David PAVON: "el paisatge del Baix Ter"·  Xavier QUINTANA: "La recuperaciˇ de la platja de la Platera" ·  InÚs PADROSA: "La colĚlecciˇ de cartografia antiga de la Fundaciˇ Mascort de Torroella de MontgrÝ" ·  Organitzada i guiada per Jordi RAMONEDA [notÝcia].
 
Espais VAT del Baix Llobregat i el VallŔs Occidental [27 d'octubre]
Organitzada i guiada per JosÚ RUIZ, Laia MOJICA i Marc VILA [notÝcia].
 
Viatges
A Madeira i Porto Santo, organitzat per Toni NOGALES. [Setmana Santa]
 
Altres activitats
Reuniˇ de les Juntes de govern de l'AGE i la SCG [24 de gener, resum].
 
Nit de la geografia : 3 activitats [6 d'abril]
"Fem el cim" : Matadepera, coordinada per Albert P╚LACHS [notÝcia] ·  "Birres geogrÓfiques" : Barcelona, coordinada per Xavier DELCLĎS i Eduard MONTESINOS [notÝcia] ·  "En un nucli aperduat" : Castellˇ, coordinada per Josep OLIVERAS [notÝcia]
 
Publicacions

Treballs de la S.C.G., 85.

 
 
 
  l'Ómbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
2 de desembre de 2018
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrÚs.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat