Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània
  de Socis i de Sòcies · de Col·laboradors i de
A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z  
Col·laboradores · la Junta · Semblances

 

 

 
 
    Aportacions:
2018   Va presentar el llibre Yi-Fu Tuan. El arte de la geografía [29 de maig].
    La ressenya del llibre Yi-Fu Tuan. El arte de la geografía, publicat a Treballs de la SCdG, 85.
2015   Va intervenir en l'acte commemoratiu del "Cinquantenari del primer volum de la Geografia de Catalunya (II)" [26 de març, resum].
2011   Va participar en la presentació del llibre Edward W. Soja. La perspectiva postmoderna de un geógrafo radical del qual és coautor.
2007   Va participar en la presentació del llibre Enric Lluch i Martín : l'obra escrita del qual és curador [28 de maig]
2001   Geografies dissidents. Va participar en la taula rodona i debat sobre el tema: "Dissidències, dissidents." [1 de desembre].
    N'hi ha més...
 
  Abel Albet i Mas
@  
  Soci numerari
 
 
                                     
 
Li hem ressenyat:  
÷  Reports de la recerca a Catalunya. Geografia i demografia.. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans, 1998. Coordinat amb Enric Lluch i Martín, et al.  
÷  La práctica de la geografía en España (1940-1990). Barcelona: Ariel, 1992, realitzat amb Ma. Dolors Garcia i Ramon i Joan Nogué i Font.  
÷  Una geografía humana renovada: lugares y regiones en un mundo global. Barcelona: ICE UAB - Ediciones Vicens Vives, 2000, amb la col·laboració de Pilar Benejam.  
÷  "La institucionalització acadèmica de la geografia". Secció, realitzada amb Ma. Dolors Garcia, del llibre Geografia general (Barcelona: Edicions de la UOC, 1999) a cura de Montserrat Pallarès i Antoni F. Tulla.  
÷  "Reinterpretant el discurs colonial i la història de la geografia des d'una perspectiva del gènere", "Evolució de la cartografia espanyola del Marroc: entre el document territorial i la representació simbòlica del poder", "La petja d'Espanya al Marroc: polítiques d'ocupació, protecció i explotació" i "Una intervenció planificada: plans sectorials i ordenació del territori". Seccions, realitzades amb Ma. Dolors Garcia i Lluís Riudor, del llibre España en Marruecos (Lleida: Milenio, 1999), a cura de Joan Nogué i JL. Villanova.  
÷  "El camp de golf de Torrebonica". Secció, realitzada amb Helena Cruz, del llibre Aquí no! Els conflictes... (Barcelona: Empúries, 2003), a cura d'Oriol Nel·lo  
÷  "De cómo la fe mueve montañas... y la religión las convierte en paisaje: una aproximación a la geografía de la religión" i "Resistencias urbanas y conflictos creativos: lo público como espacio de reconocimiento", seccions del llibre Las otras geografías (València: Tirant lo Blanch, 2006) a cura de Joan Nogué i Joan Romero; la segona fou efectuada de conjunt amb Anna Clua i Fabià Díaz.  
÷  L'aportació al llibre Una mirada catalana a l’Àfrica (Lleida: Pagès, 2008) del qual van tenir cura Ma. Dolors Garcia i Ramon, Joan Nogué i Perla B. Zusman.  
÷  Edward Soja. La perspectiva postmoderna de un geógrafo radical (Barcelona: Icaria, 2010) efectuat amb Núria Benach.  
÷  Doreen Massey. Un sentido global del lugar (Barcelona: Icaria, 2012) efectuat amb Núria Benach.  
÷  L’obra escrita (Barcelona: Societat Catalana de Geografia, 2007) d'E. Lluch; va tenir cura de l'edició.  
÷  "La Barcelona pre- y postolímpica, ¿un ‘modelo’ para la regeneración urbana actual?", efectuat amb Ma. Dolors Garcia, secció del llibre Espacios públicos, género y diversidad (Barcelona: Icaria, 2014), editat a cura de Garcia Ramon amb Anna Ortiz i Maria Prats.  
 
 
    Més aportacions:
2000   "Cinquanta números de Treballs Societat Catalana de Geografia: notes i reflexions per a un balanç", publicat a Treballs de la SCdG, 50. Realitzat en col·laboració amb Lluís Riudor i Gorgas.
1991   Primer Congrés Català de Geografia. Hi presentà la comunicació titulada "El pensament geogràfic i la importació de nous conceptes: l'estudi del lloc, per exemple". Va ser publicada a les Actes del Congrés.
1989   Va dirigir el seminari sobre La geografia anglosaxona dels anys vuitanta amb Ma. Dolors Garcia i Ramon i David Saurí i Pujol. El varen repartir en quatre sessions que versaren sobre els temes següents: "Les noves temàtiques i els nous enfocaments", "La introducció de l'anàlisi del gènere en geografia i la seva evolució", "El debat marxista en la geografia dels riscs naturals" i "Valoració dels lligams entre la geografia radical i la geografia humanística". El resum del seminari es va publicar a Treballs de la SCdG, 18.
    Capçal de les aportacions...
 
   
  Citat a les ressenyes de:
  ÷  Roma (2004): La muntanya a Catalunya  
  ÷  Lluís (2002): Les idees i els dies  
  ÷  Roma (2002): Llegendes de la natura  
 
 
  Triat i garbellat a les planes:
  El retorn del lloc : seminari a Girona  
  Acte d'homenatge a Enric Lluch i Martín a l'IEC  
  Espais crítics : cicle de seminaris a Terrassa  
  La radicalització de la geografia : orígens i evolució  
  Edward W. Soja : llibre votiu i conferència  
  Un altre llibre de geografia, una altra presentació  
  Qüestionant hegemonies : foto de família  
  Reports de la recerca : geografia i demografia 1996-2002  
  Del paradís a la nació : la muntanya a Catalunya  
  Seminari EuroGeo a Barcelona  
  Reports de la recerca: geografia i demografia, 2002  
  Venim del XVIII Congreso... : taules rodones  
  Des de la frontera : castells medievals a la Marca  
  Cap al XVIII Congreso de Geógrafos Españoles  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
27 de juliol de 2018
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat