Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània
  de Socis i de Sòcies · de Col·laboradors i de
A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z  
Col·laboradores · la Junta · Semblances

 

 

 
 
    Aportacions:
2013   "La sequera del 2007-2008 a la ciutat de Barcelona: gènesi, gestió i resposta ciutadana", publicat a Treballs de la SCdG, 76. Efectuat amb Hug March
2004   "Evolució recent del paisatge agrari de l’Alt Empordà a través de teledetecció i d’índexs paisatgístics", publicat a Treballs de la SCdG, 57. Realitzat en col·laboració amb Pere Serra i Ruiz i Xavier Pons i Fernàndez.
2003   "El canvi ambiental en l'obra de Salvador Llobet", publicat a Treballs de la SCdG, 55. Realitzat en col·laboració amb Martí Boada i Juncà.
2002   "La simulació dels incendis forestals al Bages com a mètode de planificació territorial de la prevenció i de l'extinció", publicat a Treballs de la SCdG, 53-54. Amb Anna Badia Perpinyà, Rufí Cerdan i Heredia i Joan Carles Llurdés i Coit.
2001   Jornades sobre l'aigua i el medi, organitzades per l'IEC. Va dissertar sobre el tema: "Natura, cultura i geografia del món de les rieres mediterrànies" [31 de maig].
1991   Primer Congrés Català de Geografia. Hi presentà la comunicació titulada "Actuacions hidràuliques, el planejament urbanístic i els plans d'emergència en la gestió del risc d'inundació: El cas del municipi de Girona", amb Anna Ribas i Palom , Armand Güell i Mirabet , i Enric Sorribas i Ribas, publicada a les Actes del Congrés.
    N'hi ha més...
 
  David Saurí i Pujol
@  
  Soci numerari
 
 
                      
 
Li hem ressenyat:  
÷  "El medi ambient i la societat". Secció, realitzada amb Françoise Breton, del llibre Geografia general (Barcelona: Edicions de la UOC, 1999) a cura de Montserrat Pallarès i Antoni F. Tulla.  
÷  "Canvi global i canvi en els usos del sòl: aspectes conceptuals". Secció del llibre Canvis socioambientals a l'Alt Empordà (1950-2000) (Girona: Universitat de Girona, 2002) a cura de Anna Ribas i de Saurí mateix.  
÷  "El transvassament de l'Ebre". Secció del llibre Aquí no! Els conflictes... (Barcelona: Empúries, 2003), a cura d'Oriol Nel·lo  
÷  El canvi global (Barcelona: Departament de Medi Ambient, Generalitat de Catalunya - Rubes, 2002) realitzat amb Martí Boada  
÷  "De la geografía de los riesgos a las geografías de la vulnerabilidad", secció realitzada amb Anna Ribas del llibre Las otras geografías (València: Tirant lo Blanch, 2006) a cura de Joan Nogué i Joan Romero.  
÷  La participació en El patrimoni socioambiental del Campus de l’Autònoma (Cerdanyola del Vallès: Universitat Autònoma de Barcelona, 2005) coordinat per Martí Boada i Roser Maneja.  
÷  La introducció a Anuari Territorial de Catalunya 2008 (Barcelona: SCOT, 2010), codirigit per Mita Castañer i Montserrat Mercadé.  
 
 
    Més aportacions:
1990   Curs 1989-1990: La diversitat dels paisatges, dels emplaçaments i de les activitats econòmiques. Va dissertar sobre el tema: "El paper dels recursos hídrics subterranis en la planificació territorial." [16 de març]. Va ser publicada a Treballs de la SCdG, 22.
    "Aigües subterrànies i planificació del territori", publicat a Treballs de la SCdG, 22.
1989   Va dirigir el seminari sobre La geografia anglosaxona dels anys vuitanta amb Ma. Dolors Garcia i Ramon i Abel Albet i Mas. El varen repartir en quatre sessions que versaren sobre els temes següents: "Les noves temàtiques i els nous enfocaments", "La introducció de l'anàlisi del gènere en geografia i la seva evolució", "El debat marxista en la geografia dels riscs naturals" i "Valoració dels lligams entre la geografia radical i la geografia humanística". El resum del seminari es va publicar a Treballs de la SCdG, 18.
    Capçal de les aportacions...
 
   
  Citat a les ressenyes de:
  ÷  Boada (2002): El Mèdol  
  ÷  Garcia (1985): Teoría y método en la geografía humana anglosajona  
  ÷  Alegre (1998): Tecnología geográfica para el siglo XXI  
  ÷  Esteban; Tarroja (2004): Anuari Territorial de Catalunya 2003  
 
 
  Triat i garbellat a les planes:
  La gestió de l'aigua i el medi ambient : acte  
  L'aigua i el canvi global a la Mediterrània : jornada  
  Cerdà post metròpolis : seminari 3 : extensions  
  De la geopolítica de les emocions : la ciutat i la por  
  El canvi climàtic a l’Europa Mediterrània : jornades  
  David Saurí, Premi Medi Ambient IEC  
  Un altre llibre de geografia, una altra presentació  
  Dels Paisatges de l'aigua a l'Alt Empordà  
  Restauració fluvial i educació ambiental a Europa  
  Ara sí: Anuari Territorial de Catalunya 2003  
  Propostes amb sensibilitat geogràfica a la UETE  
  Urbanisme i ordenació del territori: ensenyaments  
  Venim del XVIII Congreso... : temàtiques : 2  
  Venim del XVIII Congreso... : temàtiques : 1  
  Venim del XVIII Congreso de Geógrafos Españoles  
  Cap al XVIII Congreso de Geógrafos Españoles  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
22 de març de 2018
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat