Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

El Premi de Medi Ambient 2007, que convoquen conjuntament l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i l’Obra Social Caixa Sabadell, ha correspost enguany al geògraf David Saurí. El guardó va ser lliurat el dimecres 11 d’abril a la sala d’actes de Caixa Sabadell a Barcelona.

Llicenciat en filosofia i lletres (geografia) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i doctor en geografia per la Universitat Clark (EUA), Saurí és autor de més d’un centenar de treballs científics, finançats per programes europeus, espanyols i catalans, sobre riscos naturals i tecnològics (especialment inundacions); planejament i gestió de l'aigua; canvi ambiental i relacions entre la natura i la societat. Actualment, és catedràtic de Geografia Humana de la UAB, membre de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals i forma part del Grup d’Experts en Canvi Climàtic a Catalunya (GECCC) –participat per l’IEC–, autors de l’Informe sobre el canvi climàtic a Catalunya.

El Premi de Medi Ambient, dotat amb 6.000 euros, reconeix investigadors o institucions de les terres de llengua catalana per la trajectòria d’estudis, investigació i difusió del coneixement en alguna de les disciplines de les ciències ambientals relacionades amb aspectes socioeconòmics del medi ambient, planificació i ordenació territorial i educació ambiental.

En l’acte de lliurament del premi, David Saurí pronuncià la conferència "Una nova cultura de l’aigua? Gespes, piscines i altres artefactes hídrics a la Regió Metropolitana de Barcelona" i exposà les característiques del sorgiment de dues noves cultures de l’aigua: d’una banda, la derivada de l’oposició al transvasament de l’Ebre i, de l’altra, la que neix arran dels canvis demogràfics, econòmics, territorials, socials i culturals que ha experimentat la població catalana durant les últimes dècades i que es concreten en l’augment de població als nuclis més perifèrics.

 

 

 

L'acte va ser presidit pel president de l'IEC, Salvador Giner; el president de Caixa Sabadell, Lluís Brunet, i el sotsdirector d'Informació i Educació Ambiental de la Generalitat de Catalunya, Josep Planes. També hi va intervenir la catedràtica de Geografia de la UAB i membre de l'Institut, Ma. Dolors Garcia Ramon, i el vicepresident segon de Caixa Sabadell, Francesc Clusellas.

En les edicions anteriors d’aquest premi han estat guardonats Josefina Castellví (2006), Martí Boada (2005), Antoni F. Tulla (2004), Joan Martínez-Alier (2003), Jaume Terrades (2002) i Joan Grimal (2001).     Informació recollida en el WEB de l'IEC

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
19 d'abril de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat