Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

L'Anuari Territorial de Catalunya és un recull dels principals temes i esdeveniments de caire territorial que, al llarg del darrer any, han estat objecte de notícia, estudi, debat i a voltes conflicte a Catalunya.

Amb aquesta iniciativa la Societat Catalana d'Ordenació del Territori es proposa publicar anualment una recopilació organitzada i interrelacionada dels temes territorials més significatius de l'any que incorpori el punt de vista i el posicionament dels diferents agents implicats (administracions, institucions, partits polítics, entitats ecologistes, professionals, associacions ciutadanes...) i que ajudi a visualitzar aquests temes oferint eines pera l'anàlisi i la reflexió.

El volum s'obre amb algunes reflexions sobre els fets més destacats de l'any 2003. Són aquestes: "Els fets més destacats de l'any" (Juli Esteban), "Massa bosc?" (Jordi Cañas), "Eix viari Vic-Olot per Bracons" (Margarida Castañer i Josep Vila), "Territori i habitatge" (Maria Herrero), "Una política ferroviària per a Catalunya" (Jordi Julià), "Llocs buits, paisatges ignorats" (Joan Nogué), "Salvem la costa?" (Ricard Pié) i "Noves alternatives en les polítiques de l'aigua a Catalunya" (David Saurí). I després...

La construcció d'un túnel al coll de Bracons, l'ampliació de l'estació d'esquí de Vaqueira, les transformacions urbanístiques del Forum 2004 i de les antigues casernes de Sant Andreu, la localització d'abocadors, les inversions a la xarxa de carreteres i d'autopistes, la reforma dels aeroports regionals, projectes d'urbanització al Pirineu, projectes d'implantació de centrals eòliques a les Terres de l'Ebre, el Pla Hidrològic Nacional, l'arribada de l'alta velocitat ferroviaria, les obres al metro i l'entrada en funcionament dels tramvies, la protecció d'espais oberts a Gallecs o a Sant Cugat, la creació de nous camps de golf, lleis de residus, de grans ciutats i de zones de muntanya, una plaça que s'està reformant (Lesseps) i una plaça que ens anuncien que es reformarà (Glòries), Plans d'Ordenació Urbanística Municipal...i així fins a 125 temes territorials guarneixen l'Anuari Territorial de Catalunya 2003.

 

L'acte de presentació de l'Anuari Territorial de Catalunya 2003 tindrà lloc, el dilluns 22 de novembre a dos quarts de vuit del vespre, a la sala Pere Corominas de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme 47, Barcelona.

Intervindran: Oriol Nel•lo, Jordi Labòria i Joan Subirats junt amb Margarida Castañer, presidenta de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT) i els directors de l'Anuari, Juli Esteban i Àlex Tarroja.

Text i imatge facilitats per la SCOT (15.11.2004)

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
15 de novembre de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat