Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

L'Associació Universitat d'Estiu de les Terres de l'Ebre (AUETE), amb el suport acadèmic de la Universitat Rovira i Virgili i de l'Institut Joan Lluís Vives, presenta la 10a edició (2004) de la Universitat d'Estiu de les Terres de l'Ebre - Universitat d'Estiu URV (UETE - UE URV).

Amb l'objectiu de contribuir a la consolidació i ampliació d'estudis universitaris a les Terres de l'Ebre, s'han dissenyat el cursos d'estiu en un espai obert i independent de reflexió i debat a l'entorn de les qüestions científiques, socioeconòmiques i culturals, que ens toquen de prop i ens afecten.

 

ECOLOGIA URBANA: LA CIUTAT COM A ECOSISTEMA, del 12 al 16 de juliol al Centre Universitari Dr. Manyà (Tortosa) coordinat per Àngel Cebollada i Pau Avellaneda
La ciutat no és un element aïllat en el territori sinó que està inserit i hi manté estreta relació amb ell: n’importa recursos (aliments, mercaderies, energia, aigua, etc.) que possibiliten el seu funcionament i n’exporta mercaderies, residus i rebuigs resultants del procés productiu i del consum. L’aproximació al fet urbà des d’aquesta perspectiva permet afrontar el repte d’aconseguir ciutats més sostenibles. És destinat a professionals amb dedicació a la gestió del territori i els espais urbans. Estudiants de geografia, ciències ambientals, urbanisme… Professorat de primària i secundària i totes aquelles persones interessades en el tema.
 

Dilluns, 12 de juliol
09:00 Acolliment
09:30 Sostenibilitat: el nou repte urbà per Àngel Cebollada
12:00 Lliçó inaugural

Dimarts , 13 de juliol
09:30 Els models de ciutat: elements estructuradors de sostenibilitat per Carme Bellet
12:00 La biodiversitat urbana per Martí Boada

Dimecres, 14 de juliol
09:30 La ciutat: un ecosistema lineal per Pau Avellaneda
12:00 El cicle urbà de l’aigua per David Saurí

Dijous, 15 de juliol
09:30 Els indicadors de sostenibilitat per Núria Parpal
12.00 La petjada ecològica per Daniel Polo

Divendres, 16 de juliol
09:30 Les Agendes 21 locals: el compromís urbà cap a la sostenibilitat per Anna Baró
12:00 La mobilitat urbana per Carme Miralles

   

En aquestes pàgines us recordem les propostes que deixen endevinar una especial sensibilitat geogràfica. Trobareu la relació completa de cursos de la UETE així com les condicions de participació en el seu WEB.

UNA VISIÓ MULTIDISCIPLINAR DEL DELTA DE L’EBRE, del 21 al 25 de setembre, a l'Ecomuseu Parc Natural del Delta de l’Ebre (Deltebre) coordinat per Xavier Abril

   

TURISME I COMERÇ EN NUCLIS URBANS, els dies 19 i 20 de juliol al Perelló coordinat per Josep Oliveras.

Informació recollida del WEB UETE.

 

LA GESTIÓ DE LA MOBILITAT QUOTIDIANA DES DELS MUNICIPIS, del 20 al 24 de setembre al Centre Universitari Dr. Manyà (Tortosa) coordinat per Carme Miralles i Ernest Valls

 

XARXA NATURA 2000: LA CONSERVACIÓ D’HÀBITATS I ESPÈCIES EN EL MARC EUROPEU, del 20 al 22 de juliol al Molí l’Abella (La Sénia) coordinat per Josep Ma. Forcadell i Natàlia Jiménez.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
24 de maig de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat