Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

L'Associació Universitat d'Estiu de les Terres de l'Ebre (AUETE), amb el suport acadèmic de la Universitat Rovira i Virgili i de l'Institut Joan Lluís Vives, presenta la 10a edició (2004) de la Universitat d'Estiu de les Terres de l'Ebre - Universitat d'Estiu URV (UETE - UE URV).

Amb l'objectiu de contribuir a la consolidació i ampliació d'estudis universitaris a les Terres de l'Ebre, s'han dissenyat el cursos d'estiu en un espai obert i independent de reflexió i debat a l'entorn de les qüestions científiques, socioeconòmiques i culturals, que ens toquen de prop i ens afecten.

 

LA GESTIÓ DE LA MOBILITAT QUOTIDIANA DES DELS MUNICIPIS, del 20 al 24 de setembre al Centre Universitari Dr. Manyà (Tortosa) coordinat per Carme Miralles i Ernest Valls. Els seus objectius són exposar els elements i els coneixements per analitzar la mobilitat quotidiana en l’entorn urbà i alhora debatre les estratègies possibles i necessàries per endegar una nova cultura de la mobilitat. El curs integra la mobilitat en un context ampli de ciutat i presenta una voluntat pràctica i de debat a partir d’exemples innovadors sorgits en realitats que puguin aportar idees i noves formes de pensar ciutat. És destinat a professionals d’administracions públiques i privades amb dedicació a la gestió de la mobilitat quotidiana i els transports (enginyers, arquitectes, geògrafs, ...). Estudiants de geografia, ciències ambientals, urbanisme, professorat de primària i secundària, i totes aquelles persones interessades en el tema.
 

Dilluns, 20 de setembre
9:00 Acolliment
9:30 Les fonts per conèixer i gestionar la mobilitat per Carme Miralles
12:00 Problemàtiques de la mobilitat quotidiana per Àngel Cebollada

Dimarts, 21 de setembre
9:30 La mobilitat a remolc del planejament per Montse Hosta
12:00 La llei de mobilitat Jordi Casso

Dimecres, 22 de setembre
9:30 Accessibilitat a l’escola: els camins escolars per Marta Carranza
12:00 Accessibilitat als llocs de treball: els polígons industrials per Manel Ferri

Dijous, 23 de setembre
9:30 La taula de mobilitat i el Pacte: la concreció per Rafael Requena
12:00 L’experiència de gestió de la mobilitat del municipi de Figueres per Xavier Turró

Divendres, 24 de setembre
9:30 Taula rodona: La gestió de la mobilitat quotidiana en els municipis de les Terres de l’Ebre: problemàtiques i expectatives amb Sebastià Jornet i Santiago Aguiló moderats per Ernest Valls
12:00 Experiència internacional per Carme Miralles

   

En aquestes pàgines us recordem les propostes que deixen endevinar una especial sensibilitat geogràfica. Trobareu la relació completa de cursos de la UETE així com les condicions de participació en el seu WEB.

UNA VISIÓ MULTIDISCIPLINAR DEL DELTA DE L’EBRE, del 21 al 25 de setembre, a l'Ecomuseu Parc Natural del Delta de l’Ebre (Deltebre) coordinat per Xavier Abril

 

ECOLOGIA URBANA: LA CIUTAT COM A ECOSISTEMA, del 12 al 16 de juliol al Centre Universitari Dr. Manyà (Tortosa) coordinat per Àngel Cebollada i Pau G. Avellaneda

 

TURISME I COMERÇ EN NUCLIS URBANS, els dies 19 i 20 de juliol al Perelló coordinat per Josep Oliveras.

Informació recollida del WEB UETE.

   

XARXA NATURA 2000: LA CONSERVACIÓ D’HÀBITATS I ESPÈCIES EN EL MARC EUROPEU, del 20 al 22 de juliol al Molí l’Abella (La Sénia) coordinat per Josep Ma. Forcadell i Natàlia Jiménez.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
24 de maig de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat