Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
   

 

 

Nombroses projeccions fetes per diversos organismes internacionals apunten que la Mediterrània serà una de les regions del planeta més vulnerables al canvi ambiental global. Aquest fenomen, que té en compte els efectes del canvi climàtic, de l’explotació dels recursos naturals i dels canvis d’usos del sòl, afectarà la disponibilitat d’aigua. Això pot afectar des del funcionament dels ecosistemes naturals o l’agricultura, fins a les pròpies masses d’aigua o les activitats socials i econòmiques.

En aquest context, el projecte ACCUA (2008-2011) ha avaluat les vulnerabilitats futures al canvi global de la franja litoral catalana i ha dissenyat mesures d’adaptació que han de permetre fer-hi front. La finalitat de la Jornada és donar a conèixer els resultats de la recerca.

 
10:15 “Aigua i canvi global a la Mediterrània” / David Saurí (Director del Grup de Recerca en Aigua, Territori i Sostenibilitat de la UAB).
 
11:00 “Regionalització de projeccions climàtiques a Catalunya per al segle XXI” / Jordi Cunillera (Cap de la Unitat de Canvi Climàtic del Servei Meteorològic de Catalunya).
 
11:20 “Planificació hidrològica i canvi climàtic” / Andreu Manzano (Departament de Planificació de l’Abastament de l’Aigua de l’Agència Catalana de l’Aigua).
 
11:40 “L’adaptació en el context de les polítiques climàtiques a Catalunya” / Salvador Samitier (Director de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic).
 
12:30 Presentacions dels resultats del projecte ACCUA / A càrrec dels grups participants en el projecte: CREAF, IRTA, ETC-SIA i Grup d’Hidrologia Subterrània (UPC).
 
 
L’entrada és gratuïta; els assistents rebran gratuïtament el llibre divulgatiu del projecte.

Es prega confirmar assistència a gemma.monclus.fos@catalunyacaixa.com.

Informació i imatge recollida del blog del CREAF.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
13 de març de 2012
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat