Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Mita Castañer i Montserrat Mercadé (dirs.): Anuari Territorial de Catalunya, 2008. Barcelona: Societat Catalana d’Ordenació del Territori, 2010; 352 p. Presentació de Margarida Castañer. ISBN 978-84-9965-011-1 / Anuari Territorial de Catalunya, 2009. Barcelona: Societat Catalana d’Ordenació del Territori, 2010; 378 p. Presentació de Margarida Castañer. ISBN 978-84-9965-012-8.   Ressenya d'E. Sau : 
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

L’octubre del 2010, l’Institut d’Estudis Catalans va ser el lloc escollit per a la presentació de l’Anuari Territorial de Catalunya dels anys 2008 i 2009.

La presidenta de l’SCOT explica en la presentació d’ambdues publicacions que el 2009 va ser un any de trànsit en el projecte de l’Anuari ja que el llibre ha quedat integrat en un projecte més ampli que és l’Observatori de projectes i debats territorials de Catalunya que inclou el portal web Territori. La presentació pública d’aquest Observatori amb l’acte que el va acompanyar l’any 2009 va ser glossat puntualment per Pau Alegre.

El portal Territori té diferents apartats. Una part dels continguts s’actualitza fonamentalment i de forma gairebé permanent amb els articles que s’encomanen a l’equip de col·laboradors de l’Observatori que, un cop n’han conclòs la redacció, es poden llegir de forma immediata a la portada del web. Aquest portal també ha integrat el fons de documents que s’ha anat formant a partir de la llista de distribució Territori, així com tots els articles que s’han publicat en els diferents anuaris, a més de comptar amb els canals de comunicació de les dues xarxes socials, facebook i twitter.

 

Si bé la publicació dels Anuaris dels 2008 i 2009 és “vella” quant a continguts, en canvi dóna continuïtat a la col·lecció de llibres iniciada el 2003 amb el primer anuari, però l’actualitat dels temes i la facilitat amb què es poden enllaçar els uns amb els altres és molt més àgil a través del web. L’estructura dels Anuaris d’aquests dos anys ha canviat una mica: la presentació està, de nou, signada per Mita Castañer, presidenta de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT), que a més de destacar les aportacions econòmiques dels patrons de l’Anuari, també agraeix una subvenció de la Diputació de Tarragona que ha permès les edicions dels anys 2008 i 2009. Després de la presentació, segueixen dues introduccions: la de l’any 2008 la signen dos geògrafs, Anna Ribas i David Saurí, on analitzen la sequera que va amenaçar els recursos hídrics de Catalunya durant bona part de l’any; la introducció del 2009 la signa el geògraf-urbanista, Jordi Borja, que disserta sobre les oportunitats que, al seu parer, hauria d’adoptar una nova cultura del territori i la urbanització.

Les edicions d’enguany d’aquestes publicacions han reduït el nombre de temes de 200 a 150 articles, que han estat redactats per un equip de professionals, 10 dels quals

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
31 de gener de 2011
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat