Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

Ressenya de l'acte i fotografia difoses pel web de l'IEC.
 
 

 
 

 

"Vivim un canvi d’època, un moment històric en el qual les polítiques, en general, i les territorials, en particular han de canviar, en alguns aspectes molt radicalment". Aquesta és una de les conclusions fonamentals de la introducció que fa Jordi Borja, geògraf urbanista i director de l’Àrea de Gestió de la Ciutat i Urbanisme de la Universitat Oberta de Catalunya, a l’Anuari Territorial 2009, presentat avui dimecres, 13 d'octubre, a l'IEC. Segons Borja, aquest canvi d’època ve provocat per unes pautes urbanitzadores "econòmicament inviables, com s’ha verificat en la crisi actual" i això fa que s’imposi desenvolupar una «anàlisi crítica» que "s’ha de completar amb propostes d’urbanisme alternatiu, de reformes legals i institucionals i de mobilitzacions socials".

L’Anuari Territorial, que publica des de fa set anys la Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT), filial de l'IEC, analitza any rere any les transformacions, projectes i conflictes territorials més destacables que succeeixen a Catalunya. Els cent cinquanta temes que recull l’Anuari Territorial 2009 constaten que, en el context de la recessió econòmica i la crisi immobiliària, es mantenen les infraestructures projectades abans de la crisi ?com la línia 9 del metro, la dessaladora d’El Prat o el canal Segarra-Garrigues?, mentre que una part important de les actuacions urbanístiques amb finançament privat estan aturades. Aquest període d’alentiment de les actuacions territorials contrasta amb l’augment de la planificació, amb l’objectiu de preparar el territori per al següent període d’expansió econòmica.

En el marc de la presentació de l'Anuari Territorial, els diputats Josep Rull, de CiU; Roberto Labandera, del PSC; Pere Vigo, d’ERC; Santi Rodríguez, del PP; Salvador Milà, d’ICV, i Koldo Blanco, de Ciutadans han protagonitzat una taula rodona sobre el futur de les polítiques territorials a Catalunya. L'acte ha estat presentat per Mita Castañer, presidenta de la SCOT i codirectora de les publicacions juntament amb Montserrat Mercadé, i moderat per l’ambientòleg i periodista Xavier Basora.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
14 d'octubre de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat