Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

 

Informació recollida del tríptic anunciador

 

29 de novembre de 2004

9:00 Presentació Anna Ribas (Càtedra de Geografia i Pensament Territorial, Universitat de Girona) i Marc Ordeix (Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, Museu Industrial del Ter) / Projecte Interreg IIIC ”Community Rivers”)

9:30 Protecció i restauració dels rius i la seva vegetació de ribera: raons i beneficis Sergi Sabater (Departament de Ciències Ambientals - Institut d’Ecologia Aquàtica, Universitat de Girona).
9:55 Què és, si és alguna cosa, l’educació ambiental? Jordi Martí i Feixas (Facultat d’Educació, Universitat de Vic)
10:50 Societat i rius mediterranis: valors i actituds David Saurí (Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona)

11:15 Aplicació de la Directiva marc sobre l’aigua, restauració de rius i participació social Antoni Munné (Agència Catalana de l’Aigua).
11:40 Gestió sostenible de l’aigua Herman Wanningen (Hunze en AA’s, Països Baixos).
12:05 Anàlisi de materials i experiències en educació actuals Elia Bretxa (Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, MIT).

13:00. Custodia fluvial al riu Ter Marc Ordeix (Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, MIT).
15:15 Visita a diferents sectors restaurats del riu Ter a l’entorn de Manlleu (Osona) Marc Ordeix i Montse Roura (Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, MIT).

 

30 de novembre de 2004

9:00 La conservació dels rius mitjançant grups de voluntaris Louise Tambini i Pamela Barnes (Keep Wales Tidy).
9:25 Com solucionem la problemàtica de la migració dels peixos? Una visió de conjunt Hermann Wanningen (Hunze en AA’s, Països Baixos).
9:50 Tenir cura de l’aigua a la República Txeca Sárka Paulíková (Jihmoravsky kraj) i Blahoslav Marsálek (Universitat Masaryk de Brno).

10:35 EI Projecte Rius: una eina per a l’educació ambiental i per a la participació ciutadana Sílvia Gili i Núria Morral (Associació Hàbitats) 11:15 Restauració fluvial i conscienciació social Francesc Giró (Fundació Natura) 11:35 Educació ambiental al baix Ebre, a l’entorn de la reserva natural de Sebes (Flix) Pere Josep Jiménez (Grup de Natura Freixe) 11:55 Participació ciutadana al projecte Alocs (El Maresme) Jordi Corbera i Francesc Sabater (Projecte Alocs - Museu de Mataró). 12:15 Acord de riu al Llobregat Neus Piniella i Pere Vall (Parc Fluvial Colònies del Llobregat).

15:15 Visita a un pas per a peixos a la capçalera del riu Ter (Camprodon, el Ripolles) Jordi Pagès (Agència Catalana de l’Aigua).

Organització : Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (Center for the Study of Mediterranean Rivers), Museu Industrial del Ter / Catedra de Geografia i Pensament Territorial, Universitat de Girona / Projecte Interreg IIIC ”Community Rivers”.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
22 de novembre de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat