Activitats del curs actual   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània
 

 

20
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
09
08
07
06
05
04
03
02
01
00
99
98
97
96
95
94
93
92
91
90
89
88
87
86
85
84
83
82
81
80
79
78
77
76
75
74
73
72
71
70
69
68
67
66
65
64
63
62
61
60
59
58
57
56
55
54
53
52
51
50
49
48
47
46/39
38
37
36
35
Activitats de l'any 2019           
 
 
 
 
 
 
 
 
Junta de govern

Josep OLIVERAS i SAMITIER, president
Jesús BURGUEÑO i RIVERO, vice-president
Rafael GIMÉNEZ-CAPDEVILA, secretari
Albert PÈLACHS i MAÑOSA, tresorer
Mariàngels TRÈMOLS GIRONELL, vocal
Anna ORTIZ i GUITART, vocal
Joaquim FARGUELL PÉREZ, vocal
Jaume FONT i GAROLERA, vocal
David PAVÓN GAMERO, vocal
Jordi ROYO CLIMENT, vocal
Meritxell GISBERT TRAVERIA, vocal
Jordi RAMONEDA CIVIL vocal
Oriol NEL·LO COLOM, delegat de l'IEC.

 

L'Assemblea General Ordinària del curs 2018-19, celebrada el 12 de juny, va proclamar Mariàngels TRÈMOLS GIRONELL per a ocupar el càrrec de tresorera, fins aleshores exercit per Albert PÈLACHS i MAÑOSA. La sòcia Antònia CASELLAS i PUIGDEMASA passa a ocupar la vocalia deixada per Trèmols.

 

Vegeu també:
Memòria del Curs 2018-19
Resums del Curs 2018-19
 
Conferències
Mercè TATJER: "El barri de la Barceloneta i el seu front marítim" [Barcelona, 19 de gener i 23 de març, resum].
Thomas PERRIN: "Dinámicas macroregionales en el Mediterráneo occidental: hacia una cooperación territorial renovada" [11 de febrer, resum].
Acte commemoratiu del dia internacional de les dones : "Dones, geografia i acadèmia". Amb intervencions d'Anna ORTIZ, Gemma CANOVES, Rosa CERAROLS, Joos DROOGLEEVER i Ma. Dolors GARCIA i RAMON [7 de març].
Ramon SISÓ va guiar la visita a l'exposició "Metròpolis de Ciutats. Repensar l’urbanisme metropolità" instal·lada a Ca l'Alier [Barcelona, 15 de març, resum].
Celso GARCIA: "Turistes, residents i consum d’aigua: com es gestiona a les Illes Balears?" [27 de març, resum].
Juan M. GARCIA FERRER: "Barcelona a través del cinema" [11 d'abril].
"Els graus en Geografia" a debat entre estudiants de les universitats públiques catalanes: Aina CORNELLÀ, Jana CLARÀ, Edgar BUSTAMANTE, Gerard PORRAS i Nil SICART, moderats per Anna ORTIZ [24 d'abril].
Albert SANTASUSAGNA: "La transformació recent dels espais urbanofluvials com a objecte d'estudi geogràfic" [15 de maig].
Marion WERNER: "Geografías del desarrollo desigual: una perspectiva desde el Caribe" [12 de juny].
Josefina GOMEZ MENDOZA: "Alexander von Humboldt, entre-mundos, entre-épocas" [26 d'octubre, resum].
Horacio CAPEL i Anna GUDAYOL: "Pierre Deffontaines: personalitat i fons documental" [26 d'octubre, resum].
Pere SALA: "Quinze anys de Catàlegs de Paisatge de Catalunya" [27 de novembre].
 
Cursets i seminaris
"Introducció a QGIS" ·  Impartit per Meritxell GISBERT [Lleida, 19 i 26 de març].
 
Presentacions de llibres i documents
Paisatges després de la batalla: geografies de la crisi immobiliària (Societat Catalana de Geografia, 2018) amb Antoni DOMÈNECH, Aaron GUTIÉRREZ, coautors del llibre, i Josep OLIVERAS [24 de gener].
Balnearios, veraneo, literatura. Agua y salud en la España contemporánea (Marcial Pons, 2018) amb Horacio CAPEL, Alfons ZARZOSO i Joaquim Ma. PUIGVERT, curador del llibre. Acte coorganitzat amb la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica [20 de març].
Azares y decisiones. Recuerdos personales (Las Doce Calles, 2019) amb Josep OLIVERAS, Rafael GIMÉNEZ-CAPDEVILA, Francesc NADAL i Horacio CAPEL, autor del llibre [28 de maig].
Gestió ambiental post-incendi forestal (La Caixa, 2019) amb Joan ESTRANY, coautor del llibre [17 d'octubre].
España: Geografías para un Estado posmoderno (Asociación de Geógrafos Españoles, 2019) amb Josefina CRUZ VILLALON, Joan VICENTE i Juan Manuel TRILLO SANTAMARÍA, un dels coordinadors del llibre col·lectiu [12 de desembre].
 
Desenvolupament local i i turisme urbà
Jornada temàtica matinal coorganitzada amb la Diputació de Barcelona [Sitges, 20 de març].
Jaume FONT: "El planejament turístic a escala local. Reptes i oportunitats" ·  José Antonio DONAIRE: "El turisme després del turisme" ·  Francesc GONZÁLEZ: "La producció d’esdeveniments a les ciutats com a forma de desenvolupament" ·  Mònica MOLINA: "Turisme urbà i comunitat local: els museus participatius com a espais d’innovació social" ·  Rosa SERRA: "El compromís per la sostenibilitat Biosphere i la Diputació de Barcelona" ·  Taula rodona: "Desenvolupament local i i turisme urbà" amb Sira PUIG, Ana M. SÁNCHEZ i Damià SERRANO.
 
 
Sortides d'Estudi
Reus [27 d'abril]
Organitzada i guiada per Carme MIRALLES ·  Jaume MASSÓ i CARBALLIDO: "El Centre de Lectura de Reus" i "Els refugis antiaeris" ·  Montserrat de ANCIOLA: "La biblioteca i arxiu del Centre de Lectura de Reus" ·  Agustí SEGARRA i Josep OLIVERAS: "La conjuntura econòmica del Camp de Tarragona" ·  Marc FERRAN va guiar la visita a l’exposició "Coses de Reus" [notícia]
 
la Tinença de Benifassà [14-15 de juny]
Organitzada i guiada per Jordi RAMONEDA ·  Comentada per Joan M. ROMANÍ [notícia]
 
Vilobí i Vilafranca del Penedès [30 de novembre]
Ma. Àngels ALIÓ: "La transició urbana de Vilafranca del segle XIX al XX" ·  Josep BERTRAN: "El desenvolupament urbanístic de Vilafranca" ·  Joan SOLÉ: "La història multisecular de Vilafranca" ·  Josep ROVIRA va guiar la visita als pèlags de Vilobí ·  Organitzada i coordinada per Jordi RAMONEDA [notícia].
 
Viatges
A Xipre, organitzat per Viatges Altaïr. [Setmana Santa]
 
Altres activitats
 
Nit de la geografia : 4 activitats [5 d'abril]
"Fem el cim" : Montmaneu [notícia] ·  "Quiz geogràfic" : Barcelona [notícia] ·  "Bicicletada" : Barcelona [notícia] ·  "Ruta nocturna" : Reus.
 
Pierre Deffontaines : exposició commemorativa [novembre-desembre]
Instal·lada a la seu de l'IEC ·  Comissariada per Josep OLIVERAS amb la col·laboració de Jesús BURGUEÑO i Enric SORRIBAS [catàleg].

 
Publicacions

Treballs de la S.C.G., 87 i 88.

 
Premi Joan Palau i Vera
Fou concedit a Eduard LÓPEZ GARCIA pel treball: "Connectivitat ecològica i paisatgística del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà."
Es concedí un accèssit a Saffa SAJID HUSSAIN pel treball: "Que n’és de diferent consumir a Diagonal Mar. Una comparativa entre el consum d'Espanya, Diagonal mar i el barri del Besòs - el Maresme a través de la cistella de la compra."
 
Premi Lluís Casassas i Simó
Fou concedit a Daniel BEJARANO LEANDRO pel treball: "Anàlisi d'aigües de tres ibons del Pirineu aragonès (Estudi de tres ibons de la Vall de Benasc: Barbarisa, Batisielles i Cregüeña)."
Es concediren accèssits a Joan MARTÍNEZ ARTIGAS pel treball: "Anàlisi de la influència i regionalització espacial de múltiples índexs de teleconnexió en la precipitació de l’Espanya peninsular" i a Pol VANCELLS ROLDÓS pel treball "Símbols metropolitans en disputa: el procés de patrimonialització de les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs".
 
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
15 de maig de 2020
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat