Activitats del curs actual   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània
 

 

20
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
09
08
07
06
05
04
03
02
01
00
99
98
97
96
95
94
93
92
91
90
89
88
87
86
85
84
83
82
81
80
79
78
77
76
75
74
73
72
71
70
69
68
67
66
65
64
63
62
61
60
59
58
57
56
55
54
53
52
51
50
49
48
47
46/39
38
37
36
35
Activitats de l'any 2019           
 
 
 
 
 
 
 
 
Junta de govern

Josep OLIVERAS i SAMITIER, president
Jes˙s BURGUEĐO i RIVERO, vice-president
Rafael GIM╔NEZ-CAPDEVILA, secretari
Albert P╚LACHS i MAĐOSA, tresorer
MariÓngels TR╚MOLS GIRONELL, vocal
Anna ORTIZ i GUITART, vocal
Joaquim FARGUELL P╔REZ, vocal
Jaume FONT i GAROLERA, vocal
David PAVËN GAMERO, vocal
Jordi ROYO CLIMENT, vocal
Meritxell GISBERT TRAVERIA, vocal
Jordi RAMONEDA CIVIL vocal
Oriol NELĚLO COLOM, delegat de l'IEC.

 

L'Assemblea General OrdinÓria del curs 2018-19, celebrada el 12 de juny, va proclamar MariÓngels TR╚MOLS GIRONELL per a ocupar el cÓrrec de tresorera, fins aleshores exercit per Albert P╚LACHS i MAĐOSA. La s˛cia Ant˛nia CASELLAS i PUIGDEMASA passa a ocupar la vocalia deixada per TrŔmols.

 

Vegeu tambÚ:
Mem˛ria del Curs 2018-19
Resums del Curs 2018-19
 
ConferŔncies
MercŔ TATJER: "El barri de la Barceloneta i el seu front marÝtim" [Barcelona, 19 de gener i 23 de marš, resum].
Thomas PERRIN: "Dinßmicas macroregionales en el Mediterrßneo occidental: hacia una cooperaciˇn territorial renovada" [11 de febrer, resum].
Acte commemoratiu del dia internacional de les dones : "Dones, geografia i acadŔmia". Amb intervencions d'Anna ORTIZ, Gemma CANOVES, Rosa CERAROLS, Joos DROOGLEEVER i Ma. Dolors GARCIA i RAMON [7 de marš].
Ramon SISË va guiar la visita a l'exposiciˇ "Metr˛polis de Ciutats. Repensar lĺurbanisme metropolitÓ" instalĚlada a Ca l'Alier [Barcelona, 15 de marš, resum].
Celso GARCIA: "Turistes, residents i consum dĺaigua: com es gestiona a les Illes Balears?" [27 de marš, resum].
Juan M. GARCIA FERRER: "Barcelona a travÚs del cinema" [11 d'abril].
"Els graus en Geografia" a debat entre estudiants de les universitats p˙bliques catalanes: Aina CORNELL└, Jana CLAR└, Edgar BUSTAMANTE, Gerard PORRAS i Nil SICART, moderats per Anna ORTIZ [24 d'abril].
Albert SANTASUSAGNA: "La transformaciˇ recent dels espais urbanofluvials com a objecte d'estudi geogrÓfic" [15 de maig].
Marion WERNER: "GeografÝas del desarrollo desigual: una perspectiva desde el Caribe" [12 de juny].
Josefina GOMEZ MENDOZA: "Alexander von Humboldt, entre-mundos, entre-Úpocas" [26 d'octubre, resum].
Horacio CAPEL i Anna GUDAYOL: "Pierre Deffontaines: personalitat i fons documental" [26 d'octubre, resum].
Pere SALA: "Quinze anys de CatÓlegs de Paisatge de Catalunya" [27 de novembre].
 
Cursets i seminaris
"Introducciˇ a QGIS" ·  Impartit per Meritxell GISBERT [Lleida, 19 i 26 de marš].
 
Presentacions de llibres i documents
Paisatges desprÚs de la batalla: geografies de la crisi immobiliÓria (Societat Catalana de Geografia, 2018) amb Antoni DOM╚NECH, Aaron GUTI╔RREZ, coautors del llibre, i Josep OLIVERAS [24 de gener].
Balnearios, veraneo, literatura. Agua y salud en la Espa˝a contemporßnea (Marcial Pons, 2018) amb Horacio CAPEL, Alfons ZARZOSO i Joaquim Ma. PUIGVERT, curador del llibre. Acte coorganitzat amb la Societat Catalana d'Hist˛ria de la CiŔncia i de la TŔcnica [20 de marš].
Azares y decisiones. Recuerdos personales (Las Doce Calles, 2019) amb Josep OLIVERAS, Rafael GIM╔NEZ-CAPDEVILA, Francesc NADAL i Horacio CAPEL, autor del llibre [28 de maig].
Gestiˇ ambiental post-incendi forestal (La Caixa, 2019) amb Joan ESTRANY, coautor del llibre [17 d'octubre].
Espa˝a: GeografÝas para un Estado posmoderno (Asociaciˇn de Geˇgrafos Espa˝oles, 2019) amb Josefina CRUZ VILLALON, Joan VICENTE i Juan Manuel TRILLO SANTAMAR═A, un dels coordinadors del llibre colĚlectiu [12 de desembre].
 
Desenvolupament local i i turisme urbÓ
Jornada temÓtica matinal coorganitzada amb la Diputaciˇ de Barcelona [Sitges, 20 de marš].
Jaume FONT: "El planejament turÝstic a escala local. Reptes i oportunitats" ·  JosÚ Antonio DONAIRE: "El turisme desprÚs del turisme" ·  Francesc GONZ┴LEZ: "La producciˇ dĺesdeveniments a les ciutats com a forma de desenvolupament" ·  M˛nica MOLINA: "Turisme urbÓ i comunitat local: els museus participatius com a espais dĺinnovaciˇ social" ·  Rosa SERRA: "El compromÝs per la sostenibilitat Biosphere i la Diputaciˇ de Barcelona" ·  Taula rodona: "Desenvolupament local i i turisme urbÓ" amb Sira PUIG, Ana M. S┴NCHEZ i DamiÓ SERRANO.
 
 
Sortides d'Estudi
Reus [27 d'abril]
Organitzada i guiada per Carme MIRALLES ·  Jaume MASSË i CARBALLIDO: "El Centre de Lectura de Reus" i "Els refugis antiaeris" ·  Montserrat de ANCIOLA: "La biblioteca i arxiu del Centre de Lectura de Reus" ·  AgustÝ SEGARRA i Josep OLIVERAS: "La conjuntura econ˛mica del Camp de Tarragona" ·  Marc FERRAN va guiar la visita a lĺexposiciˇ "Coses de Reus" [notÝcia]
 
la Tinenša de BenifassÓ [14-15 de juny]
Organitzada i guiada per Jordi RAMONEDA ·  Comentada per Joan M. ROMAN═ [notÝcia]
 
VilobÝ i Vilafranca del PenedŔs [30 de novembre]
Ma. └ngels ALIË: "La transiciˇ urbana de Vilafranca del segle XIX al XX" ·  Josep BERTRAN: "El desenvolupament urbanÝstic de Vilafranca" ·  Joan SOL╔: "La hist˛ria multisecular de Vilafranca" ·  Josep ROVIRA va guiar la visita als pŔlags de VilobÝ ·  Organitzada i coordinada per Jordi RAMONEDA [notÝcia].
 
Viatges
A Xipre, organitzat per Viatges Alta´r. [Setmana Santa]
 
Altres activitats
 
Nit de la geografia : 4 activitats [5 d'abril]
"Fem el cim" : Montmaneu [notÝcia] ·  "Quiz geogrÓfic" : Barcelona [notÝcia] ·  "Bicicletada" : Barcelona [notÝcia] ·  "Ruta nocturna" : Reus.
 
Pierre Deffontaines : exposiciˇ commemorativa [novembre-desembre]
InstalĚlada a la seu de l'IEC ·  Comissariada per Josep OLIVERAS amb la colĚlaboraciˇ de Jes˙s BURGUEĐO i Enric SORRIBAS [catÓleg].

 
Publicacions

Treballs de la S.C.G., 87 i 88.

 
Premi Joan Palau i Vera
Fou concedit a Eduard LËPEZ GARCIA pel treball: "Connectivitat ecol˛gica i paisatgÝstica del Parc Natural dels Aiguamolls de lĺEmpordÓ."
Es concedÝ un accŔssit a Saffa SAJID HUSSAIN pel treball: "Que nĺÚs de diferent consumir a Diagonal Mar. Una comparativa entre el consum d'Espanya, Diagonal mar i el barri del Bes˛s - el Maresme a travÚs de la cistella de la compra."
 
Premi LluÝs Casassas i Simˇ
Fou concedit a Daniel BEJARANO LEANDRO pel treball: "AnÓlisi d'aigŘes de tres ibons del Pirineu aragonŔs (Estudi de tres ibons de la Vall de Benasc: Barbarisa, Batisielles i CregŘe˝a)."
Es concediren accŔssits a Joan MART═NEZ ARTIGAS pel treball: "AnÓlisi de la influŔncia i regionalitzaciˇ espacial de m˙ltiples Ýndexs de teleconnexiˇ en la precipitaciˇ de lĺEspanya peninsular" i a Pol VANCELLS ROLDËS pel treball "SÝmbols metropolitans en disputa: el procÚs de patrimonialitzaciˇ de les Tres Xemeneies de Sant AdriÓ de Bes˛s".
 
 
  l'Ómbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
15 de maig de 2020
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrÚs.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat