Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
   

El passat 5 d'abril, en el context de la celebració de la Nit de la Geografia, un grup format per 20 persones vàrem portar a terme un Quiz geogràfic al Bar Pub Black Horse del barri del Born de Barcelona. Aquesta activitat, dirigida per membres del Departament de Geografia de la Universitat de Barcelona, va posar a prova els coneixements geogràfics dels diferents alumnes que hi varen participar.

Aquesta proposta anava dirigida, principalment, a estudiants dels diferents Graus de Geografia. Així doncs, es van aplegar fins una vintena d’alumnes dels diferents cursos de Geografia de la Universitat de Barcelona disposats a respondre 40 preguntes de caire geogràfic.

 

La Nit de la Geografia
2019

Vegeu també "Ascensió al Montmaneu" i
"Bicicletada per Barcelona".

 

Concretament, el funcionament del Quiz va ser respondre 4 tandes de 10 preguntes cadascuna per equips formats per 3 o 4 persones. Tots els equips es van anomenar sota un nom geogràfic, així doncs, a cada tanda de preguntes es coneixia la classificació per equips. Quant a les preguntes, algunes de les quals tenien opcions de resposta i altres no, podien ser de Geografia Física, Humana o Regional i d’escala global, regional o local. En aquest sentit, per exemple, els alumnes havien de conèixer el nombre de barris de la ciutat de Barcelona, la comarca de Catalunya que no té un clima mediterrani o quina era l’espècie animal (d’entre quatre) que no es trobava al Pol Nord.

Finalment, l’equip guanyador va ser el dels saprolits, els quals es van emportar un mapa de relleu de Catalunya, mapes topogràfics comarcals 1:50.000 de l’ICGC i una col·lecció de diccionaris de temes relacionats amb la cartografia. La resta de participants van ser guardonats amb mapes topogràfics 1:50.000 i, en el cas dels segons i tercers classificats, també amb els diccionaris. Cal destacar, que tot aquest material va ser donació del Departament de Geografia de la UB.

 

Després el repartiment de premis, Joan Albert López Bustins, cap d’estudis del Departament de Geografia de la UB, va fer una petita intervenció per parlar de la situació que viu actualment la Geografia i per informar de totes les activitats que es fan des dels Departaments de les universitats. Posteriorment, Meritxell Gisbert, vocal de la Junta de la Societat Catalana de Geografia (SCG), va parlar de la SCG i de les activitats que s’hi porten a terme pels joves. A més, es va encoratjar als estudiants que proposessin activitats que els interessaria portar a terme per intentar-les tirar endavant des de la SCG.

Amb aquestes petites intervencions es van iniciar converses vàries en petits grups entorn a la Geografia fins a les 00:00, quan es va donar per tancada l’activitat del Quiz Geogràfic. [Meritxell Gisbert Traveria]

 

Si us convé citar aquesta publicació, poseu:
Gisbert Traveria, Meritxell (2019): "D'un Quiz geogràfic a la Nit de la Geografia, notícia de l'activitat de la SCG (Barcelona, 5 d'abril de 2019)". Obrador Obert. El butlletí digital de la SCG, http://scg.iec.cat/Scg9/Scg92/S93161.htm

  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
30 d'abril de 2019
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat