Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

La Sociedad Geográfica Española, la benvolguda entitat germana domiciliada a Madrid, ens ha fet a mans la publicació que trobareu referenciada a tocar d'aquesta presentació. Els ho agraïm sincerament. L'edició és esplèndida. Tant en el vessant de les col•laboracions científiques com en la de reproducció de peces il•lustratives. Ultra la presentació general a càrrec de la curadora, "La representación del mundo: evolución histórica de la cartografia náutica española", s'hi presenten les semblances de quatre marins prou significats per les seves contribucions al desenvolupament de la cartografia, en general, i de la hidrografia, en particular. Són les següents: "Juan de la Cosa. El Padron Real y la imagen de América", per Fernando Silió; "Vicente Tofiño de San Miguel: la cartografia científica en la España ilustrada", per Francisco J. González; "Felipe Bauzà y Cañas, un marino liberal para la nueva cartografía de América y el Pacífico", per Luisa Martín-Merás; "Joaquín Francisco Fidalgo y la expedición cartográfica del Atlas Americano", per Manuel Lucena.

Com sigui que aquest llibre ha estat distribuït fora de comerç, els socis i les sòcies interessats a consultar-lo poden fer-ho a la Secretaria de la Societat Catalana de Geografia, carrer Ma. Aurèlia Capmany, 6. [pau alegre]

 

Ma Dolores Higueras (a cura de): Marinos cartogràfos españoles. Madrid: Prosegur - Sociedad Geográfica Española, 2002; 153 pp.

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
3 de desembre de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat