Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 
   

"L’adopció d’un biaix de gestió política és tan important per a la cartografia com per a la geografia. La cartografia ha esdevingut significativament menys involucrada amb la producció de mapes i es pot considerar com un domini científic diferenciat de la geografia o de l’enginyeria. Així, un pla d’estudis de llicenciatura orientat vers les tècniques dels sistemes d’informació geogràfica, més aviat pot arribar a semblar un concentrat d’informàtica que no pas una especialització geogràfica. Aleshores, atès el paper central que la cartografia té com a eina de recerca i d’expressió en la geografia per raons ben diverses, el divorci entre les dues disciplines sembla servit. L’orientació vers la gestió pública, indefugible de totes passades, trauria ferro a la divergència, acostaria molts geògrafs a la "nova cartografia" i eixamplaria les relacions entre els cartògrafs i altres geògrafs orientats vers l’administració.

Mark S. Monmonier, professor de la Universitat de Syracuse (Nova York, USA), té ben amidada la producció cartogràfica; la foto adjunta, que podeu trobar al seu web personal, al·ludeix a un dels seus darrers llibres: Rhumb Lines and Map Wars: A Social History of the Mercator Projection (Chicago: University of Chicago Press, 2004).

   

 

 

 

 

 Disposeu de l'article complet en versió catalana.

 
Monmonier, Mark S. : "Cartography, Geographic Information and Public Policy". Journal of Geography in Higher Education, vol. 6, núm. 2 (1982); pp. 99-107.
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
30 d'agost de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat