Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 
  "En la història contemporània de la cartografia, és un fet incontrovertible que els períodes de guerra han facilitat, per regla general, el desenvolupament del mapisme. És possible que aquesta correlació entre l’extrema estupidesa dels humans, per una banda, i la innovació cartogràfica, per altra, tingui dues causes. A la nostra època, si més no, cada gran guerra ha significat la mobilització d’una part molt gran dels recursos totals dels bel·ligerants i els mètodes per aconduir la guerra s’han ampliat de manera continuada en reclamar una major varietat de procediments tècnics. "
 
  A.H. Robinson
(1915-2005)

"Hom tendeix a emfasitzar la importància de les innovacions tècniques o electròniques sense donar-ne gaire, o gens, als desenvolupaments metodològics i professionals en el domini de la cartografia la gènesi dels quals també van ser causats per les emergències de la guerra. En aquest recordatori dels orígens i dels canvis esdevinguts en "cartografia geogràfica" durant els darrers quaranta anys, voldria deixar clar l’impacte enorme exercit per la Segona Guerra Mundial sobre la cartografia nord-americana així com en la geografia nord-americana."

 

Inclòs en el recull:
 

Disposeu de l'article complet en versió catalana.

 
Robinson, Arthur H. : "Geography and cartography then and now". Annals of the Association of American Geographers, 69 (1979); p. 97-102.
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
25 d'abril de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat