Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 
  "Els mapes temàtics són una eina essencial del treball geogràfic. El progrés de la geografia contemporània es pot mesurar per l'enriquiment creixent de les il·lustracions i de les construccions gràfiques que faciliten la comprensió de la diversitat de la superfície terrestre en tota la seva extensió."
 
  Besançon

"Per a què serveix un mapa? Massa sovint no és ideat per altra cosa que no sigui il·lustrar uns fets els quals ja són coneguts. En aquest sentit, és un instrument pedagògic: recolza una demostració, aclareix un raonament, permet recollir l'adhesió d'aquells als quals es presenta. Aquest aspecte és prou important. Però no pot pas ser l'únic. Quan es traslladen unes dades precises sobre el mapa, no se sap pas quina configuració apareixerà a la bestreta. S'espera amb impaciència la fi del treball per veure si en sorgeix alguna distribució regular, alguna correlació suggeridora."

"En efecte, el mapa es revela, en l'essencial, com un instrument de recerca, com un instrument d'exploració. És en aquesta perspectiva com hem pensat i disposat la sèrie completa d'exercicis que segueixen. Uns textos breus presenten la problemàtica del tema de cadascun. Així mateix, els estudiants disposen d'un seguit de dades, la majoria de les quals en format estadístic, les quals hauran de cartografiar. I per acabar, els caldrà observar acuradament els resultats obtinguts. Cal remarcar que és en aquesta fase final on se situa la fase d'exploració, la més formativa."

 

Inclòs en el recull:
 

Disposeu de la presentació i mostres d'exercicis en versió catalana.
P. Claval i J.-C. Wieber són professors emèrits de les universitats de París Sorbona i
del Franc Comtat, respectivament. El detall fotogràfic és de P. Alegre (juliol 2006).

 
Claval, Paul; Wieber, Jean-Claude : La cartographie thématique comme méthode de recherche. Besançon – París: Annales Littéraires de la Université de Besançon – Les Belles Lettres, 1969 (Cahiers de Géographie de Besançon, 18); 2 vols.
   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
8 de març de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat