Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Mn. Ignasi Ma. Colomer i Preses: Cartografia Peninsular (s. VIII - XIX). Barcelona: Institut Cartogràfic de Catalunya, 1992 (Col·lecció Monografies, 9); pròleg de Montserrat Galera; 302 pp. ISBN 84-393-1930-4.   Notícia de P. Alegre : 
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

Fa només uns dies, a les acaballes de l'acte de presentació de la Llei de la Informació Geogràfica i de l'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC), vàrem tenir el goig d'assabentar-nos per boca del Sr. Oriol Nel·lo, Secretari per a la Planificació Territorial del DPTOP, que, amb la nova llei en dança, la Cartoteca de l'ICC vindria a coronar "el sistema cartotecari de Catalunya" --paraules literals del Sr. Secretari--, i assumiria així el paper eminent que li pertoca. Val a dir que Nel·lo ho portaria al pap, no sé si covat, i no va deixar passar l'ocasió per a esbombar-ho en el darrer minut de possessió del micro. Altrament, no hauria desviat el tema del darrer aclariment sol·licitat pel públic assistent el qual feia referència a l'aplicació de la llei de cohesió social dels barris, una pregunta que no era pas fora de lloc atès que Nel·lo s'hi havia referit expressament en emmarcar la llei del dia en l'acció legislativa del govern del qual forma part.

 

En qualsevol cas, benvinguda sigui la declaració d'encimbellament imminent de la Cartoteca de Catalunya de l'ICC, continuadora de la creada i mantinguda, amb penes i treballs, pel Dr. Josep Ma. Puchades al Servei de Cartografia i Fotogrametria de la Diputació de Barcelona durant els anys seixanta i setanta del segle vint. Una declaració que reblava les paraules del Sr. Jaume Miranda, director de l'ICC, manifestades en el transcurs del mateix acte, per mitjà de les quals els assistents havíem tingut el plaer de conèixer els darrers assoliments factuals de la Cartoteca. Tant pel nombre de peces inventariades, més de 300.000, i pel nombre de visitants i consultes és, des de fa temps, sense necessitat d'esperar el desenvolupament de la llei, l'instrument amb el major potencial d'informació geogràfica de Catalunya, i farà el ple quan posi el catàleg complet del seu fons a Internet acompanyat d’una generosa oferta de reproduccions en línia, tal i com Miranda ens va prometre en la seva intervenció.

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
28 de març de 2006
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat