Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 
    "Ben diversament a l’opinió més estesa, l’ús dels mapes no és restringit ni als geògrafs ni als historiadors. A gairebé tots els dominis de l’activitat humana, els problemes plantejats pel món d’avui, atrafegat i complex, poden ser resolts amb l’ajuda de la informació presentada pels mapes. Els lectors de les biblioteques, en
  W.W. Ristow
(1908-2006)

la seva major part, tanmateix, ni tenen present l’existència dels materials cartogràfics per a consulta ni han estat ensinistrats en les habilitats indispensables per a llegir i interpretar els mapes amb aprofitament. Desenterrar aquests tresors i facilitar-ne l’ús és la responsabilitat i l’esperó pel qual ha de maldar el cartotecari en l’atenció de consultes."

"En resum, resulta molt encoratjador de poder constatar la gran difusió que els coneixements de la cartoteconomia han experimentat durant els darrers deu anys mercès, sobretot, al treball entusiasta i incansable d’un petit grup d’especialistes. La perseverança en aquesta tasca mancomunada ens farà progressar vers la normalització de processos, tècniques i equipaments i en l’aplegament de més eines i instruments d’ajuda i consulta."

 

 

Inclòs en el recull:
 

Disposeu de l'article complet en versió catalana.

 
Ristow, Walter W. : "What about maps?". Library trends (Illinois Library School: octubre, 1955); repr. in Ristow : The Emergence of Maps in Libraries. Hamden, Conn. - Londres: Linnet Book - Mansell Publ., 1980; p. 32-48.
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
16 de juny de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat