Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 
 

"Els mapes tenen formes i funcions ben diverses, i cadascú se’ls mira amb ulls diferents. Cada mapa, de qualsevol data i amb qualsevol finalitat, és una síntesi de destresa, de raonament teòric, i d’aplicació tècnica. En observar-lo, algú hi veurà l'evidència de fets històrics; altre hi veurà el reflex dels coneixements del mapista o, potser, del seu propi enteniment; en fi, encara hi haurà qui hi admiri la qualitat formal del seu disseny i el valorarà com un producte o una peça d'art.

 
  R.A. Skelton
(1906-1970)

Els mapes són documents gràfics amb una finalitat especial i amb un aspecte ben singular. La diversitat d’aproximacions personals que poden fer-se-li no ens hauria d'amagar la continuïtat essencial del procés històric a través del qual ha evolucionat i continua evolucionant. És més, les anàlisis i les classificacions més planeres dels mapes contemporanis resulten de considerar-los com els productes terminals d'un procés evolutiu el qual enfonsa les seves arrels en l'Edat Mitjana, i en què podem endevinar elements recurrents expressats mitjançant formes en evolució constant, amb precisió creixent i amb un ventall d’aplicacions cada volta més ampli."

 

Inclòs en el recull:
 

Disposeu de l'article complet en versió catalana.

 
Skelton, Raleigh Archibald : "The History of Cartography: An Introductory Survey" a Maps. A Historical Survey of Their Study and Collecting. Chicago: The University of Chicago Press, 1972; p. 3-25.
   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
27 de desembre de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat