Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

"Atès el caràcter miscel·lànic i espars de la bibliografia existent, resulta molt difícil inferir-ne una base metodològica consistent. Així doncs, serà bo d’establir una base metodològica ben fonamentada teòricament que, per una banda, permeti ordenar en el possible la bibliografia existent i, per altra, remarcar-ne les seves llacunes conceptuals. El model que proposem es basa en l'assumpció següent: la història de la cartografia pot contemplar-se des d’una perspectiva cartogràfica i no només des d'un punt de vista històric entès com l'estudi dels mapes i del mapisme en el seu context social al llarg del temps.
Les bases que proposem les hem ordenat en una matriu molt simple. Les columnes de la matriu manifesten la distinció fonamental entre l'estudi de la realització del mapa i el del mapa en sí mateix [...] Les files de la matriu consisteixen en les etapes que podem identificar en el procés que trasllada la realitat contemplada pel cartògraf fins a la concepció de la realitat que adquireix l'usuari del mapa; breu, el procés de comunicació cartogràfica"

D. Woodward (1942-2005)
 
 

Inclòs en el recull:
 


Disposeu de l'article complet en versió catalana.

 
Woodward, David : "The Study of the History of Cartography: A Suggested Framework". The American Cartographer, 1 (1974); p. 101-115.
   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
18 de novembre de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat