Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

El cinquè lliurament de l'Anuari Territorial de Catalunya (ATC) editat per la Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT) va ser presentat dimarts dia 25 de novembre a l'Institut d'Estudis Catalans en un ambient d'expectació complaguda. Poc se'n va faltar per posar el cartell de "complet" a la porta de l'aula Pere Coromines. L'acte va ser introduït pel president de l'IEC, Salvador Giner, i la presentació del nou volum va anar a càrrec de Mita Castañer, presidenta de la SCOT i codirectora del llibre de conjunt amb Alexandre Tarroja i Montserrat Mercadé.

La publicació ha estat possible mercès al suport econòmic de la Diputació de Barcelona i diversos departaments de la Generalitat de Catalunya. Presenta un total de dues-centes ressenyes de transformacions, projectes i conflictes territorials esdevinguts a Catalunya durant l'any 2007 formades per gairebé una quarantena de redactors i redactores. En l'escamot hi trobem els consocis i col·laboradors Néstor Cabañas, Guifré Lloses, Marta Pallarès, Elisabet Sau, Arnau Urgell i Juli Valdunciel. Cal destacar l'afegit d'un índex acumulatiu dels cinc primers lliuraments del ATC el qual permet recuperar la trajectòria històrica de nombrosos episodis territorials reincidents, persistents i prou tossuts.

L'arquitecte Josep Ma. Llop, qui n'ha escrit el pròleg, va pronunciar una breu dissertació sobre el tema L'Anuari, un element de futur. Una clara trajectòria en un context singular.

[Pau Alegre, 26 de novembre 2008]

   

 

 

 

Més informació a www.aterritorial.org.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
26 de novembre de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat