Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Pere Lluís Font (coordinador): Les idees i els dies: un segle de filosofia i ciències socials als Països Catalans. Barcelona: Enciclopèdia Catalana, 2002 (Col. Proa; La mirada social, 58); 344 pp. + índex. Paraules de presentació de Joan Vilà-Valentí. ISBN 84-8437-414-9   Notícia de P. Alegre  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

Un grup d'experts, majoritàriament membres de l'Institut d'Estudis Catalans, coordinat per Pere Lluís Font, es proposa en aquest llibre fer una temptativa de balanç del que ha estat la contribució catalana en el camp de la filosofia i de les diverses ciències socials ("les idees") al llarg del segle XX ("els dies"), assenyalant-ne les idees principals, els moments decisius i les figures més destacades i fent-ne una valoració crítica en el context internacional i amb perspectiva de futur.

El projecte que ara surt a la llum mitjançant aquesta publicació s'inicià i començà a desenvolupar-se durant el curs 1995-1996. La majoria de les aportacions del llibre tenen el seu origen en les comunicacions orals presentades a les reunions ordinàries de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans.

 

Els autors que han escrit aquests treballs i que prèviament en foren expositors orals han estat sis membres d'aquella Secció, Pere Lluís Font (filosofia), Encarna Roca (dret), Joan Vilà-Valentí (Geografia), Josep González- Agàpito (pedagogia), Josep Ma. Casasús Guri (ciències de la comunicació social) i Carlota Solè (sociologia), dos presidents de societats vinculades a la Secció, Josep Jané Solà i Jordi Pascual Escutia (economia) i Ricard Pié (urbanística) i tres especialistes ben destacats que han col·laborat en el projecte, Miquel Siguan (psicologia), Joan Frigolé (antropologia) i Josep Ma. Vallès (ciència política).

En una massa breu introducció, Pere Lluís Font té encara prou espai com per deixar anar diverses apreciacions sobre les fronteres de la geografia que, pel cap baix, poden sorprendre.

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
24 de març de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat