Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 
    "Les incidències amb les quals els atles han topat en el seu desenvolupament com a documents de coneixements espacials són prou conegudes. La figuració d’allò que els atles experimentaran en l’avenir, tanmateix, no rau tant en l’evolució del document com del coneixement de les
  B.B. Petchenik
(1939-1992)

expectatives que se li ofereixen per endavant. L’objectiu d’aquest article és repassar l’evolució de la relació entre la producció dels atles i del seu ús en la nostra cultura i endevinar els trets més versemblants vers als quals tendirà en el futur."

"Som immersos en l’experimentació de noves tecnologies les quals tindran un impacte significatiu en els mapes i en els atles que coneixem. Ha començat a elevar-se un nou replà en el procés evolutiu ininterromput; alguns productes del passat podran esdevenir extingits, altres alterats i, encara, d’altres poden reviscolar de manera impensada. Hi haurà trajectòries de canvi que podrem menar, que podrem guiar activament el seu desenvolupament, mentre que n’hi haurà d’altres amb les qual només podrem fer-hi un paper passiu. En qualsevol cas, els canvis s’esdevindran en el futur, i qualssevol que siguin els nostres interessos pràctics o intel·lectuals més ferms, ens hem de preparar per actuar en aquest nou escenari."

 

 

Inclòs en el recull:
 

Disposeu de l'article complet en versió catalana.

 
Petchenik, Barbara Bartz : "The natural history of the atlas: evolution and extinction". Cartographica, 22 (1985), p. 43-59; repr. in John A. Wolter i Ronald E. Grim: Images of the world. The atlas through history. Washington DC: Library of Congress, 1997; p. 419-433.
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
29 d'octubre de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat