Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
  

 

1.000 TiG's 1.000

 

Detall fotogràfic de P. Alegre (20 de gener de 2013): el camí dels cartoixans, sota els estimballs del Montsant.

 

 

L’Obrador Obert és una publicació digital de la Societat Catalana de Geografia començada els darrers dies de l’any 1999 amb finalitats diverses: anunciar el programa d’activitats del curs; donar a conèixer les publicacions, de la revista Treballs de la Societat Catalana de Geografia (TSCG) en especial; mantenir el directori de socis i sòcies de tota època, al qual vam afegir els col·laboradors i les col·laboradores; i registrar les conferències, les sortides, els cursets i altres actes celebrats des de la fundació de l’entitat. Amb tot això queda materialitzat, ni que sigui en suport virtual, el butlletí de la SCG, una funcionalitat informativa que TSCG no podia dur a terme amb l’agilitat adient.

Els poc més de nou-cents documents inicials de l’Obrador Obert de la SCG, impròpiament dit "la pàgina web", han crescut fins a gairebé els cinc mil cinc-cents de l’actualitat. Ha estat un creixement causat, gairebé en la seva totalitat, pel desenvolupament de l’apartat reservat a temes miscel·lànics, a manera d’acompanyament dels apartats informatius bàsics citats abans. Alhora, ha estat un creixement pausat, constant i mesurat de documents afegits a les dues seccions d'aquell apartat: "triat i garbellat de convocatòries i de comunicacions" i "els llibres dels socis i les sòcies". Aquesta darrera secció aplega ja 463 ressenyes, resums, recensions, notícies, revisions, introduccions, etc., de llibres recents, i no tan recents, escrits i /o dibuixats pels socis i les sòcies de la SCG. N’haurem de parlar quan arribem als cinc-cents, els quals són ja a l’abast. Ara, encara no toca.

El motiu d’aquests recordatoris ve a tomb del miler just de comunicacions i convocatòries publicades a la secció triat i garbellat (tig). Compteu: vénen a ser uns noranta de promig per any. És poc o és molt? Aneu a saber! Del que sí puc respondre és del sedàs aplicat per aconseguir una certa homogeneïtat comunicativa amb el tig, una mena de blog avant la lettre. Les comunicacions recullen, sobretot, els resums o ressenyes de les activitats efectuades per la SCG i, de manera més esporàdica i esparsa, la notícia de materials (llibres, mapes, articles, etc.) els quals poden desvetllar la sensibilitat geogràfica. Les convocatòries volen fer d’altaveu d’activitats alienes a la SCG, obertes a tothom o, fins i tot, amb un cost d’inscripció moderat, en les quals participi algun dels seus socis o sòcies. De manera esporàdica, també he esbombat actes, conferències i cursets sense participació expressa dels socis, però que poden captar, d’alguna manera, l’atenció dels geògrafs i geògrafes dels Països Catalans.

Amb aquest miler de tig’s al darrera, tots els quals podeu revisar a l’estassada de la secció sota l’inefable cartellet "Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l’havíem...", em sento amb ganes per a encarar la ruta pel segon miler. De tota manera, em serà imprescindible l’ajuda dels qui ja ho han fet fins ara, començant per l’Enric Bertran, corrector de tots els textos publicats, i acabant per l’autor o autora de la darrera ressenya publicada, així com dels qui s’hi afegiran en el futur. A tothom, moltes gràcies per la feina compartida tan generosament.
[P. Alegre, editor de l’Obrador Obert, el butlletí digital de la SCG, amb la col·laboració d'E. Bertran, J. Feliu i R. Giménez-Capdevila; 8 de març de 2013]

  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
8 de març de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat