Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 
    "És indubtable que bona part dels planificadors urbans i regionals serien molt feliços si poguessin contemplar el territori com un full de paper en blanc per a disposar-hi les projeccions de futur. Però, ai!, som ben lluny d’això i, a hores d’ara, el territori presenta una diversitat tipològica d’usos distribuïts amb una complexitat extrema."
  "Sembla obvi que la primera operació que caldria fer abans d’endegar qualsevol projecte de planejament per al futur és el registre de l’estat de partida i tractar d’entendre les raons de la distribució observada; per què algunes zones han estat poblades i desenvolupades estrènuament mentre que d’altres, possiblement del mateix país, han romàs pràcticament despoblades i gairebé verges de la grapa dels humans i de la boca dels remugants?"
  L. Dudley Stamp
(1898-1966)
"La primera etapa haurà de ser la de recollida de dades sobre l’estat actual del territori; la segona, la d’anàlisi, procurarà trobar les raons de l’estat observat i endevinar les tendències de futur; i la tercera, la del planejament efectiu per al esdevenidor, haurà de prendre en consideració l’actualitat i les projeccions de futur."
  "Quan a l’octubre de 1930 vaig posar fil i agulla al Land Utilisation Survey of Britain tenia la idea d’esbrinar exactament quin era l’ús que es feia de cada raconada d’Anglaterra, Gal·les i Escòcia."

 

Inclòs en el recull:
 

Disposeu de el capítol complet en versió catalana.

 
Stamp, L. Dudley : "Land". Cap. 5 d'Applied Geography. Harmondsworth: Penguin Books, 1960; pp. 37-50.

Prats i pastures permanents de la Gran Bretanya (1931-1939), in Applied Geography, p. 54.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
23 de maig de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat