Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 
 

"Els mapes són el fonament de la geografia."

"Els mapes venen a ser el pòsit del saber geogràfic de qualsevol època."

"Els mapes són l’eina indispensable, l’aparellatge de la geografia i de la docència geogràfica."

"Aquestes dites de geògrafs i altres estudiosos eminents han estimulat el pensament geogràfic en gran manera i han portat els mapes a una posició tan elevada com no la té el material d’i·lustració en altres disciplines científiques. No són només considerats com a ajudes indispensables dels textos per tal de suggerir adequadament els fenòmens geogràfics, sinó com a productes de la recerca científica els quals, en ser ben acabats en ells mateixos, vehiculen el seu missatge per mitjà de signes i símbols que els són propis i a través seu forneixen la base de deduccions geogràfiques futures".

Max Eckert-Greifendorff (Chemnitz 1868 - Aquisgrà 1938) fou professor de geografia i cartografia a la Universitat d'Aquisgrà. La seva obra cabdal, Die Kartenwissenschaft : Forschungen und Grundlagen zu Einer Kartographie als Wissenschaft (Berlín - Leipzig: Walter de Gruyter, 1921-25; 2 vols.), va gaudir d'una gran autoritat en la matèria.

   

 

 

Inclòs en el recull:
 

 Disposeu de l'article complet en versió catalana.

 
Eckert, Max: "On the Nature of the Maps and Map Logic". Bulletin of the American Geographical Society, vol. 40, núm. 6 (1908), p. 344-351.
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
20 de desembre de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat