Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
DD.AA. : El canvi ambiental i l'excursionisme. Barcelona: Pòrtic i Centre Excursionista de Catalunya, 2002 (Col. Pòrtic Muntanya, s/n); 174 pp. Presentació de Ramon Espadaler i Parcerisas; pròleg d'Enric Nosàs i Sisquella. ISBN 84-7306-822-X   Ressenya de P. Alegre  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4  ·  5  ·  6 
 

Constitueix el recull de les sis conferències pronunciades en el decurs de les Jornades homònimes celebrades entre els dies 18 de febrer i l'u de març de 2002 com un dels actes destacats per commemorar el 125è aniversari de la fundació del Centre Excursionista de Catalunya (CEC) i l'Any Internacional de les Muntanyes. Com va recordar Ramon Espadaler a la inauguració, també cal agrair al CEC l'oportunitat de l'organització de les jornades per "allò que ha estat una constant en la seva llarga trajectòria: catalanisme i interès científic, és a dir, fidelitat al país a través del coneixement profund de la seva terra, de la seva biodiversitat, en definitiva, de la seva cultura i la seva història" [9].

 

La identitat dels ponents no sorprendrà pas. És una satisfacció poder dir que gairebé tots han passat per les tribunes de la SCdG (conferències, cursets, Treballs) durant els darrers anys per tractar facetes diverses de la problemàtica ambiental. I no només per aquesta entitat sinó també per moltes altres amb les quals compartim idèntica preocupació pel medi ambient. Uns ponents, doncs, que en base a la seva capacitat científica indiscutible donen així testimoni d'un civisme exemplar. Els seus discursos, ja ho he insinuat, no segueixen la mateixa partitura. En llegir les intervencions advertireu una diversitat d'enfocaments, de particel·les, que responen a formacions i modulacions tonals també ben diverses: tres geògrafs, dos biòlegs i un arquitecte. En el planeta Terra, la diversitat és vida, la uniformitat és mort.

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
15 de gener de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat