Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

El Grup de Recerca de Geografia i Gènere (*), organitza la 2nd International Conference on Geographies of Children, Youth and Families per celebrar a la Universitat Autònoma de Barcelona els dies 16, 17 i 18 de juliol de 2009. El tema central de la conferència serà: Diverse childhoods in international contexts: gender and other social and cultural differences, el qual serà introduït amb sengles ponències de les Dres. Louise Holt (University of Reading, Regne Unit), Lia Karsten (University of Amsterdam, Països Baixos ) i Cindi Katz (City University of New York, Estats Units).

En conjunt la Conferència pretén construir un fòrum d’intercanvi d’idees i enfortir les xarxes d’investigadors/es interessats/des en qualsevol camp de les geografies de la infància, la joventut i les famílies. Amb aquesta idea el tema principal ha d’entendre’s com un punt de partida per estimular el debat i la discussió i per tant convidem la presentació de comunicacions sobre qualsevol aspecte de les geografies de la infància, la joventut i les famílies.

La llengua oficial de la conferència serà l’anglès. L’enviament de resums en anglès de les propostes de comunicacions (màxim 200 paraules) el poden adreçar a: Maria Prats Ferret fins el 30 de Gener de 2009.
Comité Organitzador: Mireia Baylina, Ruth Evans, Maria Dolors Garcia, Louise Holt, Anna Ortiz, Maria Prats.
* Grup de Recerca de Geografia i Gènere, Departament de Geografia. Edifici B. Universitat Autònoma de Barcelona, 08193 Bellaterra. Tel. (34) 935811759.
Textos facilitats per les organitzadores; detall fotogràfic de P. Alegre (27.07.2007): Innsbruck, Herzog Friedrich Strasse.

 

L’objectiu d’aquest Segona Conferència és bastir ponts i reforçar el diàleg entre feministes i altres investigadors/es de les diferències socials i culturals i de les geografies de la infància, la joventut i les famílies en diferents contextos internacionals. Els temes proposats inclouen les qüestions següents:

  1. Infants i joves, les seves famílies i les seves llars, des d’una perspectiva de gènere.
  2. Relacions intersubjectives i construcció dels subjectes infants/joves.
  3. Mobilitats i migracions dels infants i els joves.
  4. Les experiències d’alteritat d’infants i joves: discapacitats, salut mental, diferències socioemocionals.
  5. Posicionalitat espacial i social d’infants i joves en relació a diferents eixos de poder i altres processos socioespacials.
  6. Relacions i xarxes socials d’infants i joves.
  7. Experiència diferenciada del risc entre infants i joves.
  8. Implicacions ètiques i metodològiques de la recerca en infància i joventut.
  9. Geografies de les emocions i els afectes d’infants i joves.
  10. Polítiques públiques i participació dels infants i els joves.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
10 de desembre de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat