Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 
  "El Schweizerische Mittelschulatlas va aparèixer totalment renovat a la primavera de 1962. D'un total de 144 planes amb 277 mapes, 101 planes amb 172 mapes, això és un 70 % del material cartogràfic és nou; un altre 15 % dels mapes han estat revisats i només un 15 % roman gairebé sense canvis."
 
  E. Imhof
(1895-1986)

"La raó d'aquesta revisió van ser els innombrables canvis esdevinguts sobre la superfície terrestre, l'acumulació de noves recerques i dades de base arribades d'arreu del món i, nogensmenys, l'allau d'innovacions a totes les branques del disseny cartogràfic i de les tècniques de reproducció."

"La preparació d'aquesta nova edició de l'atles es va iniciar la primavera de 1956 i es va cloure la primavera de 1962, per bé que alguns treballs previs i preparatoris ja havien estat efectuades el 1955. El projecte complet, incloent els estudis especialitzats sobre tècniques de dibuix i de reproducció, la compilació científica dels mapes, la preparació de les projeccions, la reproducció dels originals i de les planxes d'impressió, va requerir més de 100.000 hores de treball. Aquesta xifra no inclou, però, el temps esmerçat per a tasques d'administració, de la fabricació del paper i d'altres materials, de la publicació i la distribució de l'atles. En les ratlles següents em proposo donar notícia del nou atles i de les etapes de la seva formació.."

 

Inclòs en el recull:
 

Disposeu de l'article complet en versió catalana.

 
Imhof, Eduard : "The Swiss Mittelschulatlas in New Form". International Yearbook of Cartography, IV (1964); pp. 69-86.
   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
8 de febrer de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat