Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 
 

"Ben diversament a la natura i a l’abast de les consultes plantejades pels usuaris de les biblioteques, les consultes dirigides als cartotecaris d'una col·lecció cartogràfica són molt més ardides i variades."

"Com ja hem dit, les qüestions més freqüents plantejades en les consultes a les cartoteques fan referència a l'àmbit de cobertura.

 
  C. Koeman
(1918- )

En aquesta tesitura, un cedulari tradicional ordenat pel descriptor de l'àmbit o regional no pot donar resposta satisfactòria a una bona colla de qüestions per les raons següents:
a) L'àmbit d'interès ha canviat la seva denominació en el transcurs del temps per la qual cosa els mapes d'un mateix àmbit es troben dispersos en el cedulari regional.
b) L'àmbit d'interès ha canviat la seva configuració territorial en el transcurs del temps per la qual cosa es troba repartit en els mapes de diversos països amb denominacions diverses.
c) Els fulls de mapes fraccionats, com per exemple el Mapa Internacional del Món a u un milió, cobreixen l'àmbit però la denominació no apareix en els títols.
d) Si l'àmbit per al qual l'usuari de la cartoteca està interessat no pot anomenar-se amb un topònim inequívoc, aleshores el catàleg regional, l'accés al qual és aconduït per topònims, perd la seva funcionalitat."

 

Inclòs en el recull:
 

Disposeu de l'article complet en versió catalana.

 
Koeman, Cornelis : "Questions to a Map-Curator while searching for Maps". International Yearbook of Cartography, XIV (1974); pp. 109-114.

Foto de l'aeroport d'Entebbe: J. Mullender (1964)

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
21 de gener de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat