Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Martí Boada : On anem? Trenta indrets de Catalunya de gran bellesa natural. Barcelona: Enciclopèdia Catalana - Ona Catalana, 2002 (Pòrtic Guies; Passejades i Excursions); 158 pp. ISBN 84-7306-810-6   Notícia de P. Alegre  : 
pàg.    1  ·  2 
 

Fa mesos, l'emissora Ona Catalana va tenir la bona pensada d'oferir propostes d'indrets de Catalunya que reunissin trets d'excel·lència i de singularitat prou remarcables com per recomanar-ne la visita a la seva audiència. És un gènere ben poc habitual en el mitjà radiofònic per bé que l'experiència a la qual ara ens referirem no va ser pas la primera. Si la pensada era bona, l'emissora encara la va millorar en encomanar la selecció i la redacció a Martí Boada i Juncà, el prolífic publicista, naturalista i geògraf de Sant Celoni. Acreditat per una celebrada sèrie televisiva sobre paratges d'interès natural, Boada reunia les qualitats indispensables per reeixir en la comesa de mantenir un bon nivell de convocatòria de l'auditori cada quinze dies. Aquesta vegada, però, amb la particularitat de passar la maroma de l'emissió amb els ulls tapats. O sigui sense imatge.

 

A través de la ràdio es poden contar moltes coses. Des de la preparació d'un plat de cuina fins a un acudit. S'hi pot declamar un poema o bé esverar mitja humanitat amb l'anunci de la imminència d'una invasió marciana. En tot cas, l'acord entre la veu llunyana i l'oient es produeix en compartir un imaginari d'objectes i idees. En aquest mitjà, quin és l'imaginari compartit que fa possible la comprensió de la narració de les excel·lències d'un paratge? No ho sé. Però Boada hi haurà pensat llargament en preparar els guions de les xerrades. Altrament, no se n'hauria sortit tan bé. Ara, l'èxit de l'espai L'entorn ha impel·lit la publicació d'aquest llibre amb el recull de les propostes. Així, no caldrà emportar-nos la gravació dels programes per atènyer i orientar-nos en els trenta paratges que Boada va seleccionar per les seves qualitats de gran bellesa natural. Vist des d'una perspectiva més àmplia, l'oportunitat de l'edició d'aquest llibre també pot considerar-se com una demostració de l'interès del públic en general pel coneixement de la natura i la geografia del país.

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
1 d'abril de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat