Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Maria Villanueva: La Unió Europea. Societat i territori en el procés d'integració. Cerdanyola del Vallès: Universitat Autònoma de Barcelona, 1999 (Manuals UAB, 22); 254 pp. ISBN 84-490-1526-X.   P. Alegre : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

Maria Villanueva i Margalef és professora del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les reflexions derivades de la seva experiència en nombrosos projectes de recerca europeus en el camp de l'educació geogràfica, així com la docència de Geografia d'Europa, tant a la Facultat de Lletres com, sobretot, a la Facultat de Ciències de l'Educació, centre en el qual ha desenvolupat la major part de la seva activitat professional, han estat decisives en la redacció d'aquest manual. Cal recordar que l'estudi d'Europa fou introduït en les diplomatures d'Educació Infantil i Primària i en la llicenciatura de Geografia i d'Humanitats de la UAB l'any 1992.

La construcció política i econòmica de la Unió Europea, malgrat els interrogants i els problemes que planteja, és un procés de gran abast que està produint canvis difícilment reversibles. Cal contemplar i afrontar l'aparició de noves realitats geogràfiques i socials des del terreny de l'educació.

 

El present llibre pot ésser considerat, en part, una resposta a la constatació dels nous aires europeus. Va néixer, precisament, com a material docent per a futurs mestres, per tal d'oferir-los una panoràmica de les transformacions que s'han produït a Europa en els darrers cinquanta anys i de les qüestions que planteja la construcció de la unió política i econòmica.

Manllevant les paraules de l'autora en la introducció, el llibre està dividit en dues parts que tenen un tractament ben diferenciat. En la primera, necessàriament de to general, s'hi presenten els grans trets que configuren els marcs físic i humà amb un abast territorial que va més enllà del territori que avui forma part de la Unió Europea. La segona part, en canvi, dedicada a les transformacions produïdes en les activitats econòmiques en la segona meitat del segle XX i llurs repercussions especials, s'ha centrat en els països comunitaris tal com ho expressa el títol del llibre.

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
18 de febrer de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat