Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sňcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Maria Villanueva: La Unió Europea. Societat i territori en el procés d'integració. Cerdanyola del Vallčs: Universitat Autňnoma de Barcelona, 1999 (Manuals UAB, 22); 254 pp. ISBN 84-490-1526-X.   P. Alegre : 
pŕg.    1  ·  2  ·  3  ·  4 
 

és el lloc privilegiat per a aquestes activitats en l'estela de la seva desindustrialització. És en referčncia a aquest context com s'enfoca la presentació de diverses accions d'intervenció urbana.

 

El capítol darrer ve a ser el de les conclusions sense dir-ho expressament: la constatació de profunds desequilibris en el territori europeu [221-240] com a resultat de ritmes de creixement desiguals. Centre i perifčria de l'Europa rica s'exemplifica amb la contraposició entre la regió de Renŕnia Palatinat i el Mezzogiorno italiŕ. Perň els contrastos també són presents a escales territorials més fines: el que presenten les velles regions industrials respecte de la regió urbana de Londres i el sud-est anglčs, o bé el de la vella regió minera de la conca del Sambre-Mosa amb la regió de Lió, etc.

[Pau Alegre ]

 

 
  l'ŕmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
18 de febrer de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat