Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

"Per geògraf -la denominació apareix en llengua francesa el 1557 per primera vegada, abans hom parlava de cosmògraf- s’entén, des del segle XVI fins al XVIII, aquella persona que aixeca mapes i, si fa al cas, els comenta, més que no pas aquelles que descriuen la terra mitjançant textos."

"Ens referim a llenguatge, i no pas llengua, atès que els nostres geògrafs no s’expressen només mitjançant mots sinó també per signes i colors."

  F. de Dainville
(1909-1971)

"En aquesta obra ens hem proposat recollir i endreçar, amb els mateixos termes dels quals feien ús els autors dels mapes, la seva llengua o vocabulari, les lletres, els escrits i les figuracions mitjançant les quals van procurar de representar o de suggerir la realitat, així com d’algunes observacions respecte dels colors dels quals es van servir per fer més expressiva aquella realitat i facilitar-ne l’entesa."

 

Inclòs en el recull:
 

Disposeu de la versió catalana de la introducció i les conclusions .

 
Dainville, François de : Le langage des géographes. Termes, signes, couleurs des cartes anciennes 1500-1800. París : Éditions A. et J. Picard & Cie., 1964 ; 383 pp. Amb la col·laboració de Françoise Grivot.
   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
12 de novembre de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat