Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània
  de Socis i de Sòcies · de Col·laboradors i de
A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z  
Col·laboradores · la Junta · Semblances

 

 

 
 
    Aportacions:
2008   Segon Congrés Català de Geografia. Hi presentà la comunicació titulada "Aguas, nieves e hielos en los paisajes de Sierra Nevada. El interés de la información gráfica de los libros de época" amb Benedita Milheiro i Santos i David Serrano i Giné. Va ser publicada a Treballs de la SCdG, 65.
2005   "El paisaje glaciar de Sierra Nevada: evolución del conocimiento, resultados recientes e investigaciones en curso en el Corral del Veleta", publicat a Treballs de la SCdG, 59.
2004   Dissertà sobre el tema: "El paisaje glacial de Sierra Nevada." [17 de novembre, resum].
2001   "Acte de presentació del llibre de Francesc Roma i Casanovas: Salvador Llobet i Reverter. La geografia entre ciència i passió", publicat a Treballs de la SCdG, 52. Amb Francesc Roma i Casanovas i Jaume Llobet i Bach .
2000   Va participar en la presentació del llibre Salvador Llobet i Reverter: la geografia, entre ciència i passió de Francesc Roma i Montse Perramon. [24 d'octubre].
1992   Va impartir el curset sobre La coneixença geogràfica de la muntanya mediterrània (II) amb Agustí Esteban i Borràs i Ferran Salvador i Franch. El varen repartir en quatre sessions que versaren sobre els temes següents: "El paisatge de Sierra Nevada i la seva evolució en els darrers mil·lennis", "La configuració de l'espai d'alta muntanya", "Zonació biocronològica del Plistocè Superior i Holocè", i "Processos morfogenètics actuals". El resum del curset es va publicar a Treballs de la SCdG, 33-34.
    "El paisatge de Sierra Nevada i la seva evolució durant els darrers mil·lenis", publicat a Treballs de la SCdG, 33-34. Realitzat en col·laboració amb Agustí Esteban i Amat i Ferran Salvador i Franch.
    N'hi ha més...
 
  Antonio Gómez Ortiz
@  
  Soci numerari
 
  Citat a les semblances de: Salvador Llobet · Miquel Garcia  
 
 
                                     
 
Li hem ressenyat:  
÷  "Acerca de la acción geomorfológica de los hielos cuaternarios en el complejo glaciar de Malniu-Guils (Cerdanya)" en Aportacions en homenatge al geògraf Salvador Llobet. Barcelona: Universitat de Barcelona, 1979.  
÷  Procesos biofísicos actuales en medios fríos: estudios recientes (Barcelona: Universitat de Barcelona, 1998) amb Ferran Salvador, Lothar Schulte i Antonia García com a curadors.  
÷  "Les muntanyes". Secció del llibre Geografia General dels Països Catalans, I : el clima i el relleu. (Barcelona: Enciclopèdia Catalana, 1992), dirigit per Carles Carreras, i realitzada en col·laboració amb Alejandro Perez.  
÷  Mapa Geomorfológico de Sierra Nevada. Granada: Consejería de Medio Ambiente de la Junta de Andalucía - Parque Nacional de Sierra Nevada, 2002.  
÷  Las huellas glaciares de... (Santiago de Compostela: Universidade de Santiago de Compostela, 1998) a cura d'Augusto Pèrez i d'Antonio Gómez mateix.  
÷  El conocimiento glaciar de Sierra Nevada. Barcelona: Reial Acadèmia de Doctors, 2004.  
÷  "Los libros de época y el descubrimiento geográfico de la montaña. El caso de la Pequeña Edad del Hielo en Sierra Nevada", secció del llibre Territoris, paisatges i llocs (Madrid - Cabrera de Mar: AGE - Galerada, 2007), a cura de Valerià Paül i Joan Tort.  
÷  La participació en els Atles comarcals de Catalunya: Girona. Barcelona - Girona: ICC - Diputació de Girona, 2009.  
÷  Les aportacions al llibre Avances de la geomorfología en España, 2008-2010 (Barcelona: Societat Espanyola de Geomorfologia, 2010), editat a cura de Xavier Úbeda, Damià Vericat i Ramon J. Batalla.  
÷  La participació en Gestión del paisaje (Esplugues de Llobregat i Barcelona: Ariel, 2009), coordinat per Jaume Busquets i Albert Cortina.  
÷  La participació a L’eix del Llobregat i el Túnel del Cadí (Barcelona: Universitat de Barcelona, 1983), dirigit per Maria de Bolòs.  
÷  La participació a L’eix del Llobregat i el Túnel del Cadí 10 anys després (Barcelona: Túnel del Cadí, 1994), coordinat per Maria de Bolòs.  
 
 
    Més aportacions:
1991   Primer Congrés Català de Geografia: Ponències. Va dissertar sobre el tema: "Fonaments físics en l'ordenament del territori." [15 de març]. Publicada a les Actes del Congrés.
    Va impartir el curset sobre La coneixença geogràfica de la muntanya mediterrània (I) amb Agustí Esteban i Borràs. El varen repartir en tres sessions que versaren sobre els temes següents: "El paisatge altimontà: El Pirineu Oriental", "L'evolució pleistocena. Les crisis climàtiques" i "L'evolució holocena. L'interès de la Minologia. Estudis recents". El resum del curset es va publicar a Treballs de la SCdG, 28-29.
    Sortida d'estudi a Granollers [30 de novembre]. Va intervenir sobre el tema: "Aspectes físics del Vallès Oriental". La notícia de la sortida va ser publicada a Treballs de la SCdG, 31.
    "Salvador Llobet, geógrafo físico", publicat a Treballs de la SCdG, 27.
    "El curso de conocimiento geográfico de la montaña mediterránea", publicat a Treballs de la SCdG, 28-29.
    "Factores determinantes y relieves asociados a la dinámica glaciar en la fachada mediterránea de Sierra Nevada", publicat a Treballs de la SCdG, 30. Realitzat en col·laboració amb Ferran Salvador i Franch.
1989   Sortida d'estudi: el Vendrell i la seva rodalia (del Montmell al Mar) [16 d'abril]. Va intervenir sobre el tema: "Morfologia i litologia del sector". La notícia de la sortida va ser publicada a Treballs de la SCdG, 18.
    "Sortida d'Estudi al Vendrell i la seva rodalia", publicat a Treballs de la SCdG, 18.
1988   "Un atemptat ecològico-geogràfic?", publicat a Treballs de la SCdG, 13-14. Realitzat en col·laboració amb Salvador Llobet i Reverter.
1986   Sortida d'estudi a Solsona i l'Alt Cardener [15 de març]. Va intervenir sobre el tema: "La Depressió Central catalana i els sediments salins". La notícia de la sortida va ser publicada a Treballs de la SCdG, 6.
    "Nota geomorfològica sobre uns meandres abandonats del riu Ter en la confluència amb la Riera de Sora", publicat a Treballs de la SCdG, 6. Realitzat en col·laboració amb Salvador Llobet i Reverter.
    "El trabajo de campo en la EGB: Utilidad en geografia a raiz de una experiencia", publicat a Treballs de la SCdG, 9.
1985   "Lluís Solé Sabarís y los estudios de glaciarismo en la Cerdanya", publicat a Treballs de la SCdG, 4.
1984   "La Geografía en las escuelas normales a lo largo del presente siglo y algunas notas referidas al marco educativo de Catalunya", publicat a Treballs de la SCdG, 1.
1982   Dissertà sobre el tema: "La geografía en las Escuelas Normales." [11 de març]. Va ser publicada a Treballs de la SCdG, 1.
    Capçal de les aportacions...
 
   
  Citat a les ressenyes de:
  ÷  Jardí (1998): Les aigües d’Andorra  
  ÷  Geografia General dels Països Catalans VII. Concepte i evolució (1996)  
 
 
  Triat i garbellat a les planes:
  Geografia i muntanyes : jornada a la URV  
  XIII Reunió Nacional de Quaternari a Andorra  
  Protecció, gestió i ordenació del paisatge : hi ha manual  
  Reports de la recerca : geografia i demografia 1996-2002  
  Paisatge i territori : postgrau a la UB  
  Antonio Gómez a l'Acadèmia de Doctors  
  REVISTA DE GEOGRAFIA : segona època : número 1  
  Fa vint-i-cinc anys a la Cerdanya... : identitats  
  Fa vint-i-cinc anys a la Cerdanya... : foto i identitats  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
8 de juliol de 2019
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat