Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània
A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · X · Y · Z
de Socis i de Sòcies;  de Col·laboradors i
de Col·laboradores;   la Junta de Govern
 
 

<<< retrocedir El bloqueig de la seva promoció universitària l'ancoraren en aquella multiplicitat d'ocupacions fins ben bé les acaballes dels anys seixanta quan en ser creat el Departament de Geografia de la Universitat de Barcelona s'hi integrà amb dedicació exclusiva fins a la seva jubilació l'any 1978. Quedaven enrera molts anys de docència de la geografia, efectuada el més sovint a tall particular, frec a frec amb l'estudiant, als locals ensomorts del Consejo i, encara més, en les sortides de camp en la direcció de les quals excel·lia.

Salvador Llobet va ostentar la presidència de la Societat Catalana de Geografia a la primera meitat dels anys vuitanta. Durant el seu mandat va arrodonir la important renovació iniciada per Lluís Solé uns anys abans. Quan ja li restaven ben pocs dies de vida, va voler estar present i activa en les sessions del Primer Congrés Català de Geografia. El seu compromís amb la Societat va ser, ben bé des de l'època de les reunions privades a ca n'Iglésies al passatge Permanyer, el dispensat a totes les activitats que havia assumit de cor: sense mitges tintes.

 
Salvador Llobet i Reverter
 Granollers 1908 - 1991

Aportacions

 

Salvador Llobet, home i geògraf tot d'una peça, més enllà dels seus cops de geni, es féu estimar de debò i en perdura un record inesborrable. [pau alegre]

[...més semblances]

Per a la redacció d'aquest recordatori he usat --i abusat de--, la monografia de Francesc Roma i Montse Perramon: Salvador Llobet Reverter: la geografia, entre ciència i passió (Barcelona: Societat Catalana de Geografia, 2000). Les veritables semblances de Salvador Llobet, escrites a cop calent arran de la seva mort, les trobareu a Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 27, pp. 13-25; les signaren Joan Vilà-Valentí, Marc-Aureli Vila, Joan Rebagliato i Antonio Gómez.

 

"Límit septentrional de la vinya i l'olivera; límit òptim del blat de moro" per Salvador Llobet; mapa publicat a Solé, Ll. (dir): Geografia de Catalunya. Barcelona: Aedos, 1958 i ss.; vol. I, p. 408.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
28 de novembre de 2005
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat