Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

"Entre 1967 i 1999 sortí amb periodicitat regular la REVISTA DE GEOGRAFIA, fundada i dirigida pel doctor Joan Vilà-Valentí. Passat un breu període de tres anys en que deixà de publicar-se, s'inicia una segona etapa. Aquest nou projecte inclou l'esforç dels geògrafs presents a tres universitats catalanes, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Lleida i la Universitat Rovira i Virgili."

"Els objectius de la nova època de la REVISTA DE GEOGRAFIA són els habituals en les publicacions científiques del seu àmbit. En primer lloc convertir-se en un vehicle més de comunicació científica entre geògrafs, publicant nous treballs i nou coneixement, donant-lo a la lectura i a la crítica. Com en l'anterior etapa es vol prestar atenció a tres àmbits geogràfics específics: català, espanyol i llatinoamericà."

REVISTA DE GEOGRAFIA, 1 (2002), 2a. època; 145 pp. Sumari
Joan Vilà-Valentí: "Presentació/Presentación"
ARTICLES   Joseph L. Scarpaci Jr.: "La transformación de los centros históricos latinoamericanos y el proceso de globalización"  ·  Antonio Gómez et al.: "Inestabilidad de taludes y cubierta nival en áreas marginales de permafrost. El caso de la pared norte del picacho de Veleta (Sierra Nevada, España)"  ·  Carme Bellet: "El impacto espacial de la implantación del tren de alta velocidad en el medio urbano"  ·  Isabel Pujadas i Enric Mendizàbal: "Pobreza y exclusión social en España. Una visión geográfica de las poblaciones de riesgo"    NOTES I COMENTARIS   Santiago Roquer i Jordi Blay: "El censo de población de 2001: análisis y valoración de los principales cambios introducidos"  ·  Salvador Anton: "El model turístic de Catalunya enfront de les noves tendències de la demanda"
BIBLIOGRAFIA   Sis ressenyes. Les signen: Carles Carreras, Xavier Culebras, Jordi Martí, Francesc Nadal i Joan Vilagrasa.
Departament de Geografia Humana de la Universitat de Barcelona Departament de Geografia i Sociologia de la Universitat de Lleida Unitat de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili . Tarragona


Redacció i administració: Departament de Geografia Humana. Fac. de Geografia i Història UB. Baldiri Reixac, s/n, 08028 Barcelona

 

"L'estructura de la REVISTA DE GEOGRAFIA en la seva segona època no difereix molt de l'anterior. Dos números anuals [subscripcions a Pagès Editors de Lleida : 25 €/any] que inclouen una primera part dedicada als "articles de recerca", als quals segueix un apartat d'articles més breus, tot i que també d'interès netament científic, sota la denominació de "notes i documentació". Una tercera part incidirà en el comentari de les "novetats editorials" i, en alguns números, inclourà un article de "revisió bibliogràfica" de tipus temàtic. S'acceptaran treballs escrits en català i castellà però també es pot estudiar la conveniència de publicar col·laboracions en altres llengües."

Textos recollits de la "Presentació/Presentación" del consell de redacció [format per Joan Ganau, Josep Oliveras, Josep Ma Rabella, Santiago Roquer, Tomàs Vidal i Joan Vilagrasa] i de les normes de tramesa de materials [PA].
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
24 de gener de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat