Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Enric Lluch i Oriol Nel·lo (a cura de) : El debat de la Divisió Territorial de Catalunya. Edició d'estudis, propostes i documents (1939-1983). Barcelona: Diputació de Barcelona, 1984; LXXVIII + 1491 pp. ISBN 84-505-0372-8.   Presentació dels curadors : 
pàg.    1 ·  2 ·  3 ·  4 ·  5 ·  6 ·  7 ·  8 ·  9
 

comptat amb ajuts inestimables. La llista més restringida no pot deixar d'incloure; els impulsors d'aquesta obra, els geògrafs Isabel Rueda i Xavier Mateu i l'economista Leandre Amargós i Torruella, tots ells del Servei de Cooperació Municipal de la Diputació de Barcelona; la bibliotecària Teresa Rovira i Comas, el professor Antoni Rovira i Comas i l'escriptor Felip Calvet i Costa, custodis de l'arxiu personal d'Antoni Rovira i Virgili; Glòria Puchades i Domingo, llicenciada en lletres i marmessora del fons documental i bibliogràfic Josep Ma. Puchades - Pau Vila; les bibliotecàries Núria Balagué i Mola, de l'Hemeroteca de Bellaterra, i Montserrat Galera i Monegal, de la Biblioteca Universitària de Barcelona; el comarcalista Jordi Pàmies i Felip; el documentalista Antoni Estupinyà, del Centre de Documentació de la Comunicació, a Bellaterra; els economistes JMa. Carreras i Puigdengolas, Joaquim Clusa i Oriach, Xavier Folch i Recasens, Emili Gasch i Grau, Eugeni Giral d'Arquer i Quintana de Borràs i Ernest Lluch i Martín; l'estudiós Ramon Orga i Mestre; els geògrafs Angel Abascal Garoya, Dolors Batallé i Tremoleda, Gemma Cànoves i Valiente, Carles Carreras i Verdaguer, Lluís Casassas i Simó, Joan Nogué i Font, Pilar Riera i Figueras, Anna Roca i Torrent, Alfons Segura i Urroz, Antoni F. Tulla i Pujol i Marc-Aureli Vila i Comaposada; els historiadors Joaquim Albareda i Salvadó, Jaume Codina i Vilà,

 

Joaquim Nadal i Farreras i Lluís Maria de Puig i Oliver; el ludòleg Joan Argemí i d'Abadal; els periodistes Vicent Ventura i Beltran i Josep Bayerri i Raga; els sociòlegs Jordi Borja i Sebastià i Pere Riera i Micaló; Elisabet Lluch i Galera, mestra d'escola; l'editor Josep Moli i Cambray i col·laboradors, el tipògraf Víctor Igual, la dibuixant Teresa Camps i Juncadella, l'estudiant de biblioteconomia Montserrat Vallory i Subirà, i la filòloga Glòria Galera i Monegal.

La institució promotora de l'edició i els curadors han contret un deute especial de gratitud amb cadascun dels autors dels treballs ací compilats, així com amb els responsables de les entitats que els havien fet conèixer originàriament; uns i altres han autoritzat generosament la reproducció en aquest volum de llurs textos, gràfics i mapes. El mecenatge de la Diputació de Barcelona, atorgat per acord institucional, ha estat administrat de manera càlida i personal pel president Antoni Dalmau i Ribalta i el diputat Salvador Pelfort i Prat.

Sense el concurs de totes les entitats i persones esmentades, i de moltes d'altres, aquesta obra, essencialment col·lectiva, no hauria pogut arribar a bon port. Això no lleva als dos curadors la responsabilitat final.

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
11 d'octubre de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat