Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Enric Lluch i Oriol Nel·lo (a cura de) : El debat de la Divisió Territorial de Catalunya. Edició d'estudis, propostes i documents (1939-1983). Barcelona: Diputació de Barcelona, 1984; LXXVIII + 1491 pp. ISBN 84-505-0372-8.   Presentació dels curadors : 
pàg.    1 ·  2 ·  3 ·  4 ·  5 ·  6 ·  7 ·  8 ·  9
 

2.3. L'aparat crític

Els curadors, que s'han proposat tothora de fer únicament una recopilació sistemàtica de materials, s'han abstingut d'emetre judicis de valor o consideracions comparatives sobre els documents publicats. L'apartat crític que acompanya els textos persegueix, doncs, simplement, fer-los manejables i situar-los històricament.

En l'”Estudi preliminar” que precedeix la present nota editorial, els curadors han exposat llur visió del desplegament del debat sobre la divisió territorial de Catalunya entre 1939 i 1983. Hom hi ha ofert també diverses informacions que poden ser utilitzades com a canemàs cronològic per situar històricament els materials ací publicats.

D'altra banda, hom ha volgut acompanyar cada un dels documents seleccionats d'una nota liminar en què: a) es glossa breument la personalitat de l'autor i s'indica el càrrec o ofici que exercia en el moment de la publicació del treball (sense entrar en la seva trajectòria posterior); b) s'exposen dades sobre la gènesi i les repercussions provocades pel document, així com els possibles treballs antecedents o resultants; c) es fa constar quins són els

 

altres textos del mateix autor publicats en el present volum; i d) s'informa el lector de si s'inclouen o no en el recull d'altres treballs relacionats amb el mateix tema de què tracta el document en qüestió.

[...]

Tots dos curadors han compartit les tasques d'exploració de fonts, de tria de textos, de recopilació d'informacions complementàries i són solidàriament responsables del producte final. La redacció dels textos i de les notes ha estat confegida per Oriol Nel·lo i perfeta en sessions de relectura conjunta amb Enric Lluch.

Faciliten l'aprofitament exhaustiu de la present edició d'estudis, propostes i documents quatre índexs alfabètics, que clouen el volum: índexs de topònims, d'antropònims, d'institucions i de publicacions periòdiques.

[...]

La realització d'una obra de les característiques de la present no hauria estat possible si els curadors no haguessin

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
11 d'octubre de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat