Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Enric Lluch i Oriol Nel•lo (a cura de) : La gènesi de la Divisió Territorial de Catalunya. Edició de documents de l'Arxiu de la Ponència (1931-1936). Barcelona: Diputació de Barcelona, 1983; XL + 413 pp. + 9 mapes. ISBN 84-500--8693-0.   Presentació dels curadors : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4  ·  5  ·  6 
 

Aquesta presentació no podria acabar sense que els curadors de l'edició fessin constar llur agraïment a les persones que, d'una manera tan amable, els han ajudat en la seva tasca: l'eminent geògraf i membre de la Ponència de divisió territorial Josep Iglésies i Fort; els impulsors de la publicació d'aquest llibre: l'economista Enric Camps i els geògrafs Isabel Rueda i Xavier Mateu, del Servei de Cooperació Municipal de la Diputació de Barcelona; l'antic diputat al Parlament de Catalunya Francesc Viadiu i Vendrell; les bibliotecàries Assumpta Rodon i Valls —de l'Arxiu General de la Diputació de Barcelona—, Teresa Rovira i Comas —de la Biblioteca de Catalunya— i Maria Martorell —del Centre de Lectura de Reus—; el senyor Joan Dasca i Blanch —resident a Madrid— i la doctora en Filologia Maria Teresa Turell; els geògrafs Antoni F. Tulla, Francesc López Palomeque —de Cervera de Segarra— i Josep Oliveras i Samitier —de Manresa—; els erudits Josep M. Mas Solench —de Santa

 

Coloma de Farners— i Ferran Jové i Hortoneda —de les Borges del Camp—; els historiadors Josep Escoda —de Reus—, Manuel Lladonosa —de Lleida—, Josep Mestres i Rovira —de Blanes— i Josep Ma. Torras i Ribé —d'Igualada—; i, finalment, l'editor Josep Molí i el seu equip de col•laboradors, especialment el corrector Jordi Alberich i el tipògraf Víctor Igual, tots els quals han sabut superar les singulars dificultats que oferien els originals d'arxiu i un forçat calendari de treball. Sense el concurs generós de tots ells aquest llibre no hauria estat possible. La responsabilitat final recau, però, en tots els casos en els dos curadors.

Last but not least, cal fer referència al mecenatge institucional de la Diputació de Barcelona, atorgat per acord unànime de totes les forces polítiques que hi són representades en el període 1979-1983. Els presidents Francesc Martí i Jusmet i Antoni Dalmau i el vicepresident Jordi Conill han vetllat personalment per aquesta publicació.

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
11 d'octubre de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat