Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Lluís Casassas: Fires i mercats a Catalunya. Barcelona: Societat Catalana de Geografia, 2000; XXVIII + 253 pàgs. ISBN 84-7283-548-0   El pròleg : pàg.   1  ·  2  ·  3  ·  4  ·  5  ·  6 
 

responsable de la primera edició, que inclou fotografies de Jordi Gumí, ara no reproduïdes, ha fet possible que la Societat Catalana de Geografia pogués fer-ne aquesta reedició, i posar a l'abast de nous lectors un llibre capital en el conjunt de l'escassa bibliografia existent sobre fires i mercats, des d'una perspectiva geogràfica.

No es pot acabar aquest pròleg sense parlar de la qualitat literària de Fires i mercats a Catalunya, una qualitat palesa al llarg d'una obra que reïx a combinar ciència i divulgació. El llibre és escrit en un català acurat i genuí, gens carregós, que facilita una lectura plaent. Per altra banda, és una obra erudita, fruit de l'extens saber de l'autor. Aquests dos aspectes qualitatius constitueixen, sens dubte, el darrer mèrit d'un assaig que és fill de la ploma d'un home que sabé mantenir un ferm i insubornable compromís amb la ciència i la cultura catalanes.

 

Aquesta reedició de Fires i mercats a Catalunya va precedida d'un estudi fet per Enric Mendizàbal, on es fa un recull de la bibliografia de Lluís Casassas i se'n proposa una classificació temàtica de gairebé l80 títols, entre llibres, articles i pròlegs a obres d'altri.

Aquest aplec testimonia el gran nombre d'inquietuts del geògraf i ciutadà Lluís Casassas, la seva presència en diverses jornades científiques i organismes internacionals, l'atenció prestada als problemes d'arreu de Catalunya i la seva pregona dedicació a la revista Treballs de la Societat Catalana de Geografia, que ell com ningú va saber llançar i que ara és ja al número cinquanta.

Enric Bertran, Jesús Burgueño, Jordi Cortès, Montserrat Cuxart, Enric Mendizàbal, Francesc Nadal i Roser Serra.

Barcelona, novembre de 2000

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
10 de setembre de 2001
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat