Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Enric Lluch (coordinador), Abel Albet (coord. adjunt) et al. (1998): Reports de la recerca a Catalunya. Geografia i demografia. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans; 64 pp.; pròleg de Josep Carreras i Barnés, i Josep Enric Llebot; ISBN 84-7283-420-4   Resum de P. Alegre :
pàg.   1  ·  2  ·  3  ·  4  ·  5  ·  6  ·  7  ·  8 
 
  • Grup de Recerca Ambiental Mediterrània (DdGFAGR-UB)
  • Grup de Recerca de Territori i Societat (DdGS-UdL)

És que tothom sap en què consisteix aquesta consolidació? Crec que manca informació genèrica sobre el tema. En altres subapartats, com per exemple al 2.2. (Les infraestructures de recerca), no s'estalvia pas el to divulgatiu sobre el que són. Amb aquesta informació el lector/a potser podria fer-se càrrec de l'absència en la llista de dos equips que els autors reivindiquen, i m'apresso a dir que ben justament, com a 'consolidats': el dedicat al "Desarrollo científico y cambio territorial en la España contemporánea" (DdGH-UB) i la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la UdG.

L'inventari de projectes de recerca en geografia i en demografia censats a Catalunya

 

ve precedit de la taula 2 on es mostra la distribució per anys (1990-1995) i universitats de 102.898.000 pessetes que reberen els projectes de recerca bàsica en geografia i en demografia en convocatòries públiques CICYT- DGICYT durant tot el període esmentat. Els autors de l'informe reiteren la significació limitada d'aquestes dades referides només a l'àmbit universitari. Així mateix, els projectes de recerca que han identificat també pertanyen sempre a l'àmbit universitari. Seria desitjable poder disposar d'una descripció més àmplia de cada projecte, malgrat que reconec que la norma (encertada) de no revelar noms propis d'investigadors i investigadores en actiu mediatitza acusadament la desiderata. A més de la denominació, en diversos casos només s'informa del "bloc" d'universitats que el patrocina. L'apartat es clou amb un altre inventari: els temes de recerca. Són quatre pàgines d'enunciats de temes agrupats en set apartats, alguns dels quals repartits entre diversos subapartats.

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
19 de setembre de 2001
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat