Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
F. López Palomeque (coord.), S. Anton Clavé, M. Blàzquez Salom, J.I. Plaza Gutiérrez, A.M. Rico Amorós i D. Sánchez Aguilera: Geografía de Europa. Barcelona: Ariel, 2000 (Ariel Geografía); 619 pp. ISBN 84-344-3463-6.   Introducció del coordinador : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4  ·  5  ·  6 
 

El llibre que el lector té a les mans s'ha concebut com un manual universitari per a estudiant de geografia i també com una obra que pot resultar d'utilitat per a la resta d'universitaris i al lector profà, així com per a un públic més ampli interessat en comprendre millor el territori en el qual viu i per a obtenir una visió de conjunt sobre la realitat d'Europa -un continent canviant i d'actualitat permanent.

Per als estudiants de la llicenciatura de geografia, aquest manual constitueix una eina per encarar els continguts de la matèria Geografia d'Europa, ja sigui com a assignatura singular, o bé en les diverses assignatures associades, sigui pel seu àmbit geogràfic, sigui pels seus objectius, amb aquesta matèria. L'obra ha incorporat els objectius fixats en les directrius pròpies dels plans d'estudi, els que acondueixen vers l'obtenció del títol oficial de la llicenciatura de Geografia, i ha estat redactat amb un enfocament modern escaient de la nova geografia regional.

La producció bibliogràfica sobre "Geografia d'Europa" -sobre el conjunt del continent- no és abundosa. Sovint, les obres es conceben com l'estudi juxtaposat de països o són referits a una regió més o menys extensa

 

del continent (Europa occidental, Europa mediterrània, la Comunitat Europea, els països nòrdics, Rússia, etc.). En realitat, n'hi ha ben poques que reuneixin l'escala continental, la referència al conjunt d'Europa, i l'enfocament integral que, en aquest cas, li dóna l'anàlisi geogràfica regional. L'obra present ha estat plantejada com una aportació dels seus autors per a fer front a aquest dèficit i, per la seva concepció i àmbit espacial de referència, suposa una obra innovadora en el panorama bibliogràfic espanyol.

Context

Per al disseny i elaboració del llibre, els autors han tingut present tant els canvis de les estructures territorials dels continent europeu, en un context de mundialització de l'economia, de revolució tecnològica, de reorganització del treball i de canvis de les estructures espacials, com la ràpida evolució que ha experimentat la ciència geogràfica. En aquest darrer context, s'observa una rebaixa de l'enfocament descriptiu a compte d'una perspectiva més integrada de l'espai amb especial atenció a l'anàlisi a escales diverses i a la influència exercida pels diversos factors (econòmics, socials, històrics) en la configuració de la seva realitat actual.

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
12 de juliol de 2004
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat