Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Lluís Casassas i Simó (director): L'Alt Penedès: una comarca dinàmica als confins metropolitans. Barcelona: Caixa d'Estalvis de Catalunya, 1991 (Col. Catalunya Comarcal); 334 pp.; pròleg de Jordi Biosca i Jordà; ISBN 84-87135-15-3   Ressenya de P. Alegre  : 
pàg.    1  ·  2  ·  3  ·  4  ·  5 
 

A més a més, el mateix sentit que els autors donen a l'anàlisi de les les finances municipals, també molt breu [247-260] i amb comentaris ajustats al fil de la recopilació estadística, les converteix en unes conclusions sobre les perspectives futures de les activitats terciàries. És així en avaluar els números de l'Ajuntament en la idea d'uns municipis fornidors de serveis a la població.

La temàtica del capítol final, les infraestructures [261-308], dóna peu, altra volta, al lluïment geogràfic. Aspectes com l'evolució del planejament urbanístic general i municipal, el creixement del parc d'habitatges al compàs del moviment demogràfic -i, el més sovint, desafinant--, i la capacitat de la xarxa, actual i prevista, de transports i comunicacions, s'avenen més amb el gust per la ullada territorial dels autors que no pas amb el compteig mercantil imposat a la col·lecció com a norma d'estil.

Les conclusions [309-314] tenen un tarannà eminentment geogràfic. Podia ser d'altra manera? El resum telegràfic de les diverses facetes de la realitat comarcal pregonament analitzades al llarg del llibre són ara avaluades en relació amb les oportunitats de localització interior i exterior de l'Alt Penedès. La síntesi final en forma de corema geogràfic: estructura territorial de l'Alt Penedès, n'és la prova del nou. Guaiteu-lo:

[pau alegre]

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
24 de març de 2003
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat