Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

A la sala d’actes del Consejo Superior de Investigaciones Científicas va tenir lloc l’homenatge al geògraf Pau Vila, organitzat pel Club d’Amics de la UNESCO, en col·laboració amb la Societat Catalana de Geografia i el Centre Excursionista de Catalunya. Va obrir l’acte el professor Serra Ràfols, president de les dues primeres entitats esmentades, qui en va explicar els motius, centrats en la publicació del llibre Joan Orpí, fundador de Barcelona d’Índies, que, als vuitanta-sis anys, descobreix un nou aspecte de l’autor: el d’historiador.

Després va parlar el Sr. Ventosa Palanca, president del Centre Excursionista, qui va comentar la personalitat de pedagog i geògraf del professor Vila; el Dr. Joan Vilà-Valentí,

 ·    ·    ·    ·    ·  Més flaixos de Pau Vila
 ·  L'homenatge dels Amics de la UNESCO de 1967.
 ·  La conferència inaugural del curs 1976-1977.
 ·  L'acte inaugural del curs 1978-1979.
 ·  La conferència d'homenatge de Pierre Vilar de 1980. 

 

degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, es va adherir a l’acte en nom de la Universitat; el Dr. Solé i Sabarís, va parlar en nom de la Societat Catalana de Geografia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans; i Alexandre Galí, eminent pedagog, va recordar amb paraules emocionades les seves relacions amb l’homenatjat, que es remunten a començ de segle, i va traçar una semblança de la seva activitat en l’ensenyament i en la investigació científica.

Finalment, el professor Vila, que l’endemà marxava de viatge a Caracas, va agrair l’acte, va exposar la gènesi del seu llibre i va explicar els treballs que tenia en curs referents a la geografia de Catalunya i de Veneçuela. L’homenatge, al qual va assistir un públic molt nombrós que emplenava la sala i dependències properes, va resultar molt emotiu.

[Traducció de l’article publicat a La Vanguardia el 24 de desembre de 1967 realitzada per Enric Bertran]

 

Pau Vila al Montseny, el juliol de 1975
(Fundació Bosch i Cardellarch; llegat Pau Vila).

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
2 de gener de 2009
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat