Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

El dia 10 de novembre darrer fou inaugurat el curs 1978-79 per la Societat Catalana de Geografia, als locals del Palau Dalmases, del carrer de Montcada. El president, Lluís Solé Sabarís, va pronuncià unes paraules d’obertura i després el nostre gran mestre de geògrafs Pau Vila dissertà sobre Marià Martí, bisbe de Caracas (Veneçuela), geògraf sense saber-ho. Aquest prelat recollí en el segle XVIII dades molt interessants en les seves visites pastorals, el coneixement de les quals serà possible gràcies a la pròxima publicació d’una obra sobre aquest tema*, que ha enllestit el professor Vila, que, com sempre, va atreure l’atenció de la concurrència.

En el mateix acte va ser projectada una pel·lícula documental, obtinguda per Josep Callís, amb l’assessorament de Lluís Solé Sabarís, sobre La Garrotxa, els volcans i els homes, que posa en evidència la bellesa del paisatge d’Olot i dels seus voltants, i també el perill de destrucció que l’amenaça, per una extracció abusiva de minerals. [Josep M. Puchades a Revista Catalana de Geografia, núm. 4, p. 670]
 

(*) Pau Vila (1980): El obispo Martí: interpretación humana y geográfica de la larga marcha pastoral del obispo Mariano Martí en la diócesis de Caracas. Caracas: Universidad Central de Venezuela, 2 vols.

 

La catedral de Caracas a l'època de Marià Martí i Estalella
[Bràfim 1721 - Caracas 1792], bisbe de Puerto Rico (1762) i Caracas (1768)
(Caracas Virtual).

 ·    ·    ·    ·    ·  Més flaixos de Pau Vila
 ·  L'homenatge dels Amics de la UNESCO de 1967.
 ·  La conferència inaugural del curs 1976-1977.
 ·  L'acte inaugural del curs 1978-1979.
 ·  La conferència d'homenatge de Pierre Vilar de 1980. 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
2 de gener de 2009
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat