Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

 

 

<<< retrocedir  (s’imaginen si es fessin socis els que no en són), amb una intensitat diària de visites que oscil·la entre 30 i 180. Actualment l’Obrador compta amb 5.848 pàgines actives i s’ha convertit ja en l’"Enciclopèdia de la Geografia Catalana", per la gran quantitat de dades acumulades que s’hi poden trobar i per la qualitat de les mateixes.

El nombre de socis és manté més o menys estable (429) i durant el curs que ara acaba s’han registrat 21 altes i 14 baixes. El secretari que ha realitzat una exhaustiva recerca sobre les característiques dels nostres associats ha descobert que 120 ho són des de fa més de 25 anys, raó per la qual la Junta es proposa realitzar algun acte de reconeixement, ja que es gràcies als socis i sòcies que les entitats poden realitzar els objectius pels quals van ser creades. Són 429 els associats, però necessitaríem arribar a 500. Ajudeu-nos a fer nous socis, un a un en podem sumar els 71 que ens manquen per arribar al mig miler.

En parlar dels socis, no tractarem pas el tema de les quotes, per ara no hi ha intenció d’augmentar-les, continuem amb la demanda de prop de 3 euros al mes, i mirarem d’aconseguir els ajuts necessaris i de no estirar més el braç que la màniga, per continuar oferint-los un programa d’activitats interessant. No els parlaré pas dels números, ja ho farà el sr. Tresorer, només vull anunciar que hem ajustat costos i hem aconseguit una millora de la situació. Perseverarem en aquesta línia.

Pel proper curs pensem continuar amb el mateix tipus d’activitats i esperem enllestir el programa en el proper mes de setembre. Si tenen algun interès en alguna activitat, o alguna proposta que els sembli interessant, no dubtin a dir-nos-ho, així com si coneixen d’alguna fundació que estigui disposada a finançar activitats relacionades amb la geografia i el territori.

 

Si us convé citar aquesta publicació, poseu:
Oliveras Samitier, Josep (2014): "Paraules a l'Assemblea General Ordinària de la Societat Catalana de Geografia, SCG (12 de juny de 2014)". Obrador Obert. El butlletí digital de la SCG, http://scg.iec.cat/Scg9/Scg92/S90961.htm

 

 

L’any passat els notificava que havíem signat el manifest Les humanitats amb futur, enguany hem signat la Declaració a favor del patrimoni natural de Catalunya, anem a manifest per any. En aquest es demanava entre altres punts:

Aturar immediatament el desmantellament de les polítiques de conservació del patrimoni natural revertint, a partir d’enguany, les tendències de reducció de pressupostos i d’equips humans que s’hi destinen. Mesurar anualment el que s’hi destina i retre’n comptes amb transparència a la societat.... I en un altre punt tramitar, aprovar i aplicar, amb la màxima urgència, les dues eines legals bàsiques per poder conservar el patrimoni natural: la Llei de la Biodiversitat i del Patrimoni Natural i l’Estratègia Catalana de Conservació de la Biodiversitat, i que concretin els acords del Conveni de la Diversitat Biològica, les Directives Europees i les lleis estatals a Catalunya.

Un dels punts de l’ordre del dia és la renovació de 4 membres de la Junta de Govern de la SCG, tots ells es presenten de nou, perquè saben que hi ha molta feina a fer i els agradaria treballar encara una mica més. No els descoratgem, votem-los, i així podrem comptar amb ells per un trienni més.

No vull allargar-me, per acabar només subratllar que hem assistit a gairebé tots els plens de l’IEC i sessions de la SFCS (Secció de Filosofia i Ciències Socials), cosa que ens permet conèixer els projectes i programes que té la Institució, de la qual en formem part. Aquest curs ha estat el primer de la presidència de Joandomènec Ros i s’ha caracteritzat per una major incidència en el tema econòmic a fi d’ajustar els pressupostos i disminuir les despeses, tal com ha fet la SCG. Hem d’agrair un cop més l’ajut que ens dóna l’IEC, facilitant-nos local i secretaria, i ajudant-nos financerament en el desenvolupament de les nostres activitats. Igualment ens cal donar les gràcies al nostre delegat per la seva tasca d’enllaç amb l’IEC i pels savis consells que ens dóna.

Moltes gràcies als companys de junta i a tots vostès per escoltar-me i per continuar col·laborant amb la nostra societat. Que per molts anys puguin fer-ho! [Josep Oliveras Samitier; president de la SCG]

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
20 de juny de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat