Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Anna Ortiz (coord.), Anna Badia, Àngel Cebollada, Enric Mendizàbal, Miguel Solana i Anna Vera: Visions geogràfiques del món. Cerdanyola del Vallès: Universitat Autònoma de Barcelona, 2011 (Col·lecció Materials, 222); 169 p. ISBN 978-84-490-2828-1.   Presentació de la coordinadora : 
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

En quart lloc es troba l’apartat de selecció de cinc recursos digitals amb l’interès de posar-los a l’abast de l’alumnat i professorat. Aquests llocs web, consultats al maig del 2011, contenen almenys alguna de les característiques següents: dades estadístiques de caràcter global, informacions rellevants dels temes tractats, pàgines d’institucions, organismes o associacions de referència en els seus respectius àmbits.

En cinquè lloc es proposa una o dues activitats en relació al tema. Aquestes activitats són, volgudament, molt variades i diverses (per exemple, com elaborar i comentar mapes, gràfics, taules, fotografies, textos, entre d’altres). En totes elles es planteja sempre una o més qüestions i s’explica com s’han de resoldre amb la voluntat que serveixin d’exemple per a futurs enunciats.

En sisè lloc es presenten dues pel·lícules o documentals, sempre en relació amb el tema tractat amb l’objectiu, d’una banda, de fer una interpretació geogràfica de les pel·lícules (en el cas de les de ficció) i, de l’altra, d’aprofundir en el coneixement del tema (en el cas dels documentals).

 

En setè lloc, i com a cloenda de cada bloc, es plantegen qüestions per al debat; es tracta de llançar preguntes obertes per què després de la lectura del bloc i de les activitats que s’hi plantegen, l’estudiant continuï reflexionant entorn dels temes proposats amb un coneixement més aprofundit i crític.

Al llarg del procés d’elaboració d’aquest llibre hem discutit com denominar els països segons la seva posició social i econòmica, ja que la seva elecció és complexa i respon a posicionaments ideològics i a diferents tipus d’anàlisi. En aquesta obra emprarem indiferentment les diverses denominacions que, entenem, tenen la voluntat de reflectir les desigualtats entre els diferents països del món: països desenvolupats - països subdesenvolupats, Nord - Sud, països rics - països pobres, països enriquits - països empobrits... en són algunes de les que es poden trobar. Finalment, i seguint les recomanacions de la UNESCO, hem procurat emprar un llenguatge no sexista al llarg del text.

I res més, desitjar-vos que la lectura i l’ús d’aquest llibre us sigui tan enriquidor com ho ha estat per a les autores i els autors la seva elaboració. [Anna Ortiz]

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
21 de febrer de 2012
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat